Kŕmim, kŕmiš, kŕmime - pozrite sa s čím!

Kŕmim, kŕmiš, kŕmime - pozrite sa s čím!>
U nás je v poslednom čase všetko iba o jedle. Prvé príkrmy už máme kilometre za sebou a teraz už naša kyselinka papá všetko doradu. Všetky druhy mäsa - kuracie, kačacie, králik, hovädzie, ryby, jahňacie. Nedávame mu bravčové a divinu. Zatiaľ. Mne to vlastne vyhovuje, lebo bravčové ani ja sama nemám rada a vyslovene mi vôňa toho mäsa vadí. Dnes pre vás testuje Veronika a Martinko z Mother Unexpectedly  Okrem toho prílohy - zemiaky, ryža, kuskus, cestoviny. Tiež chlieb, ovocie aké si len spomeniete - banán, jahody, jablko, hruška, avokádo, mango, čučoriedky (už aj citrusy, prišlo to nejako prirodzene). No všetko. Náš syn je jednoducho veľký jedák a zje všetko s takou chuťou.

Je to horúce alebo nie?

No ja som ešte len začala variť a už teraz sa mi míňajú nápady, naozaj netuším čo bude neskôr. Zavolám si na linku “Čo dnes variť” alebo mojej mame, ešte uvidím. Nevarím každý deň. Nie je to reálne a už som sa tejto možnosti vzdala, preto varím na dva dni a ohrievam. A priznám sa, veruže niekedy ohrievam aj v mikrovlnke. A to je ten kameň úrazu. Keď ohrievam jedlo na platni, tak premiešavam a je také akurát, aspoň väčšinou. V mikrovlnke je to ale ohriate tak všelijako. Kde tu a aj to kde vrelé, tu studené.  No na nič. Tak to potom zmiešam a ochutnám. Ako inak. Niekoľkokrát sa mi už stalo, že som dala Martinkovi horúce jedlo, lebo mne sa nezdalo až tak teplé ako jemu.

Britton náš problém vyriešil - a pekne kreatívne

Dlho som hľadala spôsob ako hysterický plač z obarenia vynechať z našej každodennej obedovej rutiny. Potom som našla tento príbor od Brittonu. No wau príbor je to. Mení farbu, keď je jedlo horúce. Kto toto vymyslel?? To musel byť génius. Sada obsahuje lyžičku a vidličku, ktoré zmenia farbu, keď má strava teplotu vyššiu ako 42 stupňov. Je to super nie len pre maminky ale aj pre deti. Keď už začínajú jesť samé, tak vedia, kedy môžu jedlo dať do úst a kedy nie a ešte to je pre nich aj zábava! Príbor čo mení farbu. Daj sem mama! Môžete ho umývať v umývačke, neobsahuje BPA, rukoväť je ergonomicky tvarovaná aj pre malé ručičky. Úžasná vec, už dávno sme to mali mať. Takéto vychytávky, za ktoré navyše nezaplatíte majland sú perfektné.

Prídete tiež?

Keby ste patrili do ten skupiny mamičiek, ktorá ešte len začína s kŕmením svojho drobca a chceli sa niečo dozvedieť aj o prvých príkrmoch, tak feedo.sk organizuje prednášku pre všetky maminy, ktoré sa zaujímajú. Už 26.1.2018 v Monsters Cafe v Bratislave. Vidíme sa?