Chladnička ukrýva mnoho pokladov: Vyskúšajte masku na vlasy z piva!

Chladnička ukrýva mnoho pokladov: Vyskúšajte masku na vlasy z piva!>

Určite si ešte spomeniete na dobu, kedy sa pulty v drogériách neprehýbali desiatkami najrôznejších krémov, pleťových masiek a tonik, ako je tomu dnes. Napriek tomu sa ženy o svoju pleť starali! Pýtate sa ako? Radi vám tieto dávne triky pripomenieme!

Prírodna krásaPlátky uhorky

Fakt, že sa táto zelenina nehodí len na zaváranie, je už roky veľmi známy. Zo záplavy reklám a časopisov sa na nás usmievajú dámy so zelenými "vankúšikmi" na očiach celkom pravidelne. Že prečo? Dôvod je jednoduchý. Uhorky majú neobyčajné hydratačné schopnosti a v oblasti očí dokážu veľmi rýchlo a ľahko zbaviť opuchnutých a unavených viečok, kruhov pod očami a vyhladzujú drobné mimické vrásky.

Pár kvapiek oleja

Ak aj vy celý život márne túžite po krásnych lesklých vlasoch, možno vás prekvapí, že splnenie vášho želania je vlastne veľmi jednoduché. Klasický olej, na ktorom si robíte chrumkavé rezne vám dokáže oslňujúci lesk zabezpečiť! V minulosti si ženy vlasy umývali veľmi horúcou vodou a potom ich ponorili do kúpeľa z teplého oleja. Ten totiž dokáže udržať vo vlasoch aj pokožke hydratáciu. Musíte ho ale vtierať do mokrej kože alebo vlasov. Arganový olej oživí poškodené vlasy, olivový zas dodá vlasom sviežosť!

Pohár piva

Večne doma od manžela počúvate, že pivo piť neprestane, pretože má doslova zázračné účinky? No, v tomto prípade vás neťahá za nos, má pravdu! Ale na to, aby ste si ich mohla tiež užívať, ho piť rozhodne nemusíte. Pivo je bohaté na vitamín B, bielkoviny, železo, zinok, horčík a má silné antibakteriálne účinky. Účinne navracia poškodeným vlasom farbu, lesk a šmrnc! Navyše, ak chcete mať nadýchanú hrivu plnú nekonečného objemu, môžete vyskúšať pivnú masku na vlasy!

Niekoľko vajíčok

Vajcia nie sú dobré len natvrdo alebo ako chutná omeleta so šunkou a jarnou cibuľkou. Vďaka tomu, že sú bohaté na bielkoviny, vitamíny aj dôležité minerály, využívajú sa aj v kozmetickom priemysle. Dokážu zmierniť ranné opuchy tváre, sťahujú póry, hydratujú a zvyšujú elasticitu pleti. V surovom stave prospejú vašim vlasom, ktorým dodajú potrebnú výživu. Avšak pozor, vajcia z vlasov vyplachujte vždy vlažnou až studenou vodu, aby ste si miesto zábalu nepripravila vo vlasoch výdatné raňajky z miešaných vajec. :)

Šťava z citrónov

Pevné a krásne nechty sú snom každej ženy. Ak vám žiadne laky ani vyživujúce prípravky nedokázali dať to, po čom túžite, skúste zájsť do obchodu a kúpiť si pár citrónov. V kombinácii s cukrom, medom, prírodnými olejmi a vajcami si ľahko poradia i s čiernymi bodkami, jazvičkami po vyrážkach alebo s mimickými vráskami. Dajte si ale pozor, aby ste nepoužila nerieden[ citrónovú šťavu na pokožku samotnú. Je pomerne agresívna a mohla by vyvolať alergickú reakciu.

Prírodna krása

Naše tipy na masky:

Chmelová maska

Budete potrebovať:

- 125 ml svetlého piva - lyžicu medu - vajcia - banán

Postup:

Roztlačte banán, rozbite vajcia a šľahajte, kým nevznikne hladká zmes. Pridajte med a pivo a opäť dôkladne premiešajte. Hotovú masku naneste na vlasy a 5 minút masírujte. Po hodine zmyte a vlasy umyte šampónom.

Jogurtová maska

Budete potrebovať:

- 125 ml plnotučného bieleho jogurtu - vajcia - Lyžicu citrónovej šťavy

Postup:

Všetky suroviny zmiešajte a naneste na šampónom umyté vlasy. Dôkladne pokryte hlavne pokožku hlavy. Nechajte pôsobiť zhruba 20 minút a potom dobre opláchnite teplou vodou. Verte, že nič nedodá vlasom viac sily, než proteíny.