Kolobežky Micro - prečo sú tak unikátne?

Kolobežky Micro - prečo sú tak unikátne?>
Vynálezcom kolobežiek Micro je istý Wim Ouboter, ktorému sa nechcelo do baru ťahať bicykel ani auto a na to, aby šiel pešo, to mal príliš ďaleko. Riešením malo byť niečo ľahké a ľahko zložiteľné. A tak uzrela svetlo sveta kolobežka Micro. Milióny Micro kolobežiek, ale bohužiaľ aj ich kópie, sa predávajú po celom sveta. Firma bola založená v roku 1996 a sídli v malej dedinke pri jazere Küsnacht v Zürichu vo Švajčiarsku. Tam sa tiež spracovávajú všetky objednávky pre zákazníkov do 52 krajín sveta, vrátane Čiech a Slovenska. Všetky modely sú vyvíjané a testované konštruktérmi vo Švajčiarsku a Nemecku. Výrobcovia naozaj mysleli na všetko - praktickosť i bezpečnosť. Ku koloběžkám tak zoženiete aj rôzne príslušenstvo, ako sú prilby, držiaky na fľaše, alebo tašky na milované plyšáky. My máme doma dva modely - Micro mini2go a Maxi Micro T-bar. O nich sa práve môžete dozvedieť viac.

Micro mini2go

Kolobezka-1 (1)

Táto verzia sa používa od 1 roka ako odrážadlo a neskôr (čo u nás bude čoskoro) sa používa ako klasická kolobežka s nastaviteľnou výškou riadidiel. Na kolobežke nájdete odnímateľný sedák, pod ktorým je umiestnený úložný priestor, kde aktuálne nosíme fľašku s vodou a všetko, čo Dorotka potrebuje mať so sebou. Veľmi ma zaujalo, že v roku 2012 bola táto kombinácia na veľtrhu hračiek ocenená ako "Najlepšia hračka pre batoľatá". V čom je iná ako ostatné, je spôsob zatáčania, ktorý funguje na princípe jemného naklápania zo strany na stranu - niečo podobné ako pri lyžovaní. Treba si na to trochu zvyknúť, hlavne u detí, mávajú totiž tendenciu zatáčať pomocou riadidiel. Dorotka to už pochopila, u Grétky na tom ešte pracujeme. Kolobežka má vpredu dve kolieska, čo zabezpečuje väčšiu stabilitu. Vzadu sa nachádza brzda, tú zatiaľ nevyužívame. Za výhodu považujem aj jej váhu. Stále so sebou nosíme kočík a keď sa Grétka unaví, dám ju do spodného koša a ideme ďalej.

Základní parametre:

  • Nosnosť sedátka - max 20 kg
  • Nosnosť trojkolky - max 20 kg
  • Vek - od 1 do 5 rokov

Kolobežku zoženiete v modrej (KLIK) a ružovej (KLIK) farbe.

Maxi Micro T-bar

Kolobezka-2 (1)

Rovnako ako u predošlého modelu je výnimočný mechanizmus, ktorý naklonením a prenesením váhy zatáča. Vpredu má kolobežka 2 kolieska, čo zaisťuje väčšiu stabilitu. Riadidlá sú nastaviteľné podľa výšky dieťatka, my zatiaľ používame tú najnižšiu variantu. Na zadnom koliesku sa nachádza brzda, čo k môjmu prekvapeniu Dorotka veľmi rýchlo pochopila a často ju využíva.

Základné parametre:

  • Hmotnosť - 2,7 kg
  • Nosnosť - maximálne 50 kg
  • Vek - od 5 do 12 rokov

Kolobežku môžete zakúpiť v ružovej, zelenej, tyrkysovej a modrej farbe.

Záver

Obe kolobežky sú na pocit veľmi mäkké, za to môže kvalitné odpruženie. Pri jazde je to naozaj cítiť. U nás v parku nejazdia len po rovnej ceste, ale aj po kockách a po parkovisku. Kolobežka tieto terény zvláda skvele. Od tej doby, čo máme tieto kolobežky, nám ostatné odrážadlá zapadajú pod vrstvu prachu :-) Za recenziu ďakujeme Miške z mama-blogu Dorota & Greta.