Jahodové recepty, po ktorých sa budete oblizovať!

Jahodové recepty, po ktorých sa budete oblizovať!>
Sezóna jahôd je v plnom prúde, a tak je najvyšší čas začať premýšľať, čo s nimi urobíte. Môžete trebárs vyskúšať naše jednoduché tipy na osviežujúce a chutné dezerty.

Krémový cheesecake

Prísady:

170g maslových sušienokrecepty-z-jahôd80g masla 600g mascarpone 1 malá kyslá smotana (15%) 3 vajcia 200g cukru 1 vanilkový cukor 1 citrón

Na polevu:

300g jahôd želatína 2 lyžice cukru

Postup:

  • Sušienky nahrubo rozdrvíme a zmiešame s maslom. Tortovú formu vymastíme maslom a na dno a aj do polovice na okraje dáme sušienkové cesto. Cesto pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 8 minút.
  • Pripravíme si krém. Mascarpone vyšľaháme so smotanou, vajciami, cukrom a šťavou z citróna. Hmota musí byť krásne vláčna bez hrudiek.
  • Krém nanesieme na upečenú sušienkovou vrstvu. Pečieme v rúre 30 minút opäť na 180°C.
  • Cheesecake necháme trošku vychladnúť.
  • Pripravíme želatínu podľa návodu. Na cheesecake naukladáme umyté jahody a zalejeme ich želatinou. V chladničke necháme tortu stuhnúť a môžeme podávať.
detský-riad

Domáca smotanová zmrzlina

Prísady:

500g jahôd 120g cukru 1 vanilkový cukor 250ml smotany

Postup:

  • V mixéri zmiešame cukor s umytými jahodami, ktoré sme zbavili stopiek a zalejeme smotanou. Mixujeme, kým nebudú jahody rozmixované a smotana nevytvorí krém.
  • Jahodovú zmes nalejeme do nádob na zmrzlinu alebo do misky a dáme zmraziť.
  • Domácu zmrzlinu môžete jesť ihneď po jej stuhnutí a verte, že vám bude chutiť nielen v horúcich letných dňoch, ale aj inokedy.

Mliečny koktejl

Prísady:

400g jahôd 400ml plnotučného alebo polotučného mlieka 4 lyžice cukru alebo 2 balíčky vanilkového cukru biely jogurt

Postup:

  • Očistené a umyté jahody dáme do mixéra a rozmixujeme ich.
  • Postupne k nim pridávame cukor a mlieko. Pre lepšiu zahustenie môžeme použiť biely jogurt.
  • Jahodový koktejl nalejeme do pohárov a môžeme ho ihneď podávať. Každý pohár ozdobíme plátkami jahôd.