Domáca pizza pre čerstvé mamičky

Domáca pizza pre čerstvé mamičky>

Inšpirujte sa zdravými receptami & zbavte sa popôrodných kilečiek

Dostať sa po tehotenstve späť do formy znamená pravidelne sa pohybovať a výživne sa stravovať. Prinášame vám preto jednoduché a zdravé tipy, ktoré vás nasýtia, dodajú vám energiu a správne množstvo živín. Každá porcia obsahuje menej ako 500 kalórií.

Domáca chrumkavá zeleninovo-slaninková pizza

Šťavnaté paradajky, syr a zelenina. Toto všetko ako ozdoba na chrumkavom cestíčku. Aj najvyberavejšia milovníčka pizze bude pri tomto recepte namäkko. Americká slanina má menší obsah tuku a jedlu dodáva údenú chuť.

Budeme potrebovať:

Na cesto:

4 šálky hladkej múky 1 kocka droždia 1 čajová lyžička cukru 1/2 čajovej lyžičky soli 1 1/4 šálky vlažnej vody 1 polievková lyžica olivového oleja Kukuričná múka na poprášenie

Navrch:

2 šálky čiastočne odstredenej mozzarely alebo iného syru so zníženým obsahom tuku 2 stredne veľké paradajky, nakrájané na plátky 60 gramov na kocky nakrájanej americkej slaniny 2 šálky čerstvej zeleniny (ako brokolica, cuketa, špargľa, prípadne huby) 4 čajové lyžičky čerstvých byliniek (napríklad bazalka či oregano)

Ako postupovať:

  1. Zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ. Pridajte vodu. Vymixujte klasickým elektrickým mixérom na nízkych obrátkach dohladka. Cesto môžte dôkladne vymiešať aj ručne. Vymiešávajte krúživými pohybmi do tvaru gule. Správne vymiesené cesto by sa nemalo lepiť. Cesto nechajte 15 minút odpočívať.
  1. Vyklopte cesto na ľahko vymúčenú dosku. Vytvarujte si niekoľko menších okrúhlych ciest o priemere asi 12 cm. Hotové "disky" zľahka posypte kukuričnou múkou. Cesto potrite olivovým olejom a posypte syrom. Pridajte plátky paradajok, slaninu, zeleninu a huby. Pečte v predhriatej rúre do zlatista asi 8 minút.
  1. Po miernom vychladnutí (aspoň 3 minúty) rozrežte pizzu na 8 kúskov. 1 porcia obsahuje 2 kúsky pizze. Dobrú chuť!