Biele tričko pokožku dieťaťa pred spálením neochráni + VYHLÁSENIE SÚŤAŽE!

Biele tričko pokožku dieťaťa pred spálením neochráni + VYHLÁSENIE SÚŤAŽE!>
Krásne slnečné počasie látka všetky mamičky von, deti neposedne sedia v školách a čakajú na koncoročné vysvedčenie. Možno práve to ich „spasí“ a oni si budú môcť užívať slnečné lúče niekde pri mori. A mamičky budú mať plnú hlavu otázok, ako najlepšie drobca ochrániť pred slnečnými lúčmi. Hŕstka mamičiek sa v príjemných priestorch coworkingového centra v Karlíne stretla, aby si vypočula prednášku oborníčky Celestýny Kysmanovej o ochrane pokožky pred slniečkom. Ako správne chrániť pokožku dieťaťa? Aké najčastejšie chyby robíme pri ochrane a čomu by sme sa mali vyvarovať? Čo je potrebné sledovať pri kúpe opalovacieho krému a ako „prinútiť“ deti sa krémovať? Na všetko sme našli odpovede. A tu sú.

Nech čas hrá vo váš prospech

20 – 30 minút

Bioderma Photoderm mliekoTo je časový úsek, ktorý potrebujú filtre v opaľovacom kréme na to, aby sa zaktivovali a aby naplno začali chrániť vašu pokožku. Preto vždy, minimálne pol hodinku pred vystavením sa slnečnému žiareniu, sa poriadne natrite.

Každé 2 hodiny

Taký by mal byť interval medzi dvoma natretiami opaľovacím krémom. Čas môže byť odlišný od typu filtrov v prípravku. To, ako často sa natierate tiež pripôsobte tomu, či ste práve vyšli z mora či bazéna, či ste seba či dieťa utreli od piesku. Každé utretie totiž znižuje funkčnosť filtrov.

11:00 – 15:00

Na tento časový úsek si vždy naplánujte obed, odpočinok. Jednoducho sa nevystavujte v tomto čase slnku, ktoré vie byť práve na poludnie najintenzívnejšie.

1/3 SPF

40 a 80 minút

Vodeodolnosť produktov sa testuje vždy iba sladkej, nechlorovanej vode. Udáva sa buď vodeodolný (40 minút) alebo vysoko vodeodolný (80 minút). Pokiaľ chcete mať istotu, že je pokožka vášho dieťaťa správne chránená, natrite ho po každom kúpaní v bazéne či v mori. Bioderma Photoderm Kid Vodeodolnosť produktov je diskutabilná. Vo väčšine prípadov sa skúma pri kúpaní sa v sladkej vode. Preto platí, že ak sa kúpete v bazéne, krémy majú vodeodolnosť 40 a 80 minút. Po kúpaní je však potrebné natrieť sa vždy znovu. Pre maximálnu ochranu.

6 – 9 mesiacov

Presne toľko majú filtre v opaľovacích prípravkoch „životnosť“. Ak teda krém otvoríte toto leto, účinný bude po dobu maximálne 9 mesiacov. Potom krém postupne stráca svoju účinnost, takže na ďalšie leto poskytne pokožke hydratáciu, nie však ochranu.

Pravidlo 3 N

Navleč/Natri/Nasaď – pravidlo, ktorým by sme sa nie len počas leta mali riadiť. Ako ochranu pred slnkom najskôr navlečte tričko, natrite sa krémom a nasaďte klobúk alebo šiltovku.

Produkty rady Bioderma Photoderm nájdete aj v našom e-shope! 

Detskú pokožku chráňte od malička

Podľa Celestýny Kysmanovej je potrebné detskú pokožku chrániť vždy a všade. Nie len na dovolenke. To znamená, aj keď idete iba na prechádzku a máte pocit, že látková plienka prehodená cez kočík stačí. Nestačí. Rovnaký prípad je prenos v aute. Veď idete iba kúsok. Ale aj sklo v aute prepúšťa slnečné lúče a preto natreť dieťa aj počas krátke cesty z boda A do bodu B. Nedá sa presne určiť, kedy je „vhodný čas“ na to, aby dieťa išlo na priame slniečko. Všeobecne sa odporúča prvé mesiace po narodením nevystavovať dieťa prudkému slniečku, čo je ale fakt je, že do troch rokov dieťaťa sa pokožka pomaly dovyvíja a „obsahuje“ všetky potrebné bunky, ktoré dokážu (spolu s krémom) ochrániť ju pred lúčami.

Bioderma Photoderm sprejOdporúčanie pre vás

  • Opaľujte sa bežpečne, vždy s tým najvyšším SPF
  • Opálenie závisí aj od tkaniny, ktorú máte na sebe. Hustota tkaniny a farba ovplyvňuje to, koľko lúčov dopadne na pokožku. Voľte vždy tmavšie farby pred svetlejšími.
  • Primerané množstvo opaľovacieho prípravku závisí od toho, či ste dieťa či dospelý – pre dospelých je to množstvo jedného „panáka“ na jedno natretie celého tela.
  • Poznáme viaceré druhy filtrov: najmenej používané sú organické – ktoré zároveň pohlcujú aj odrážajú lúče, chemické pohlcujú slnečné žiarenie, ale aj minerálne – ktoré sú založené na prírodnej báze a tie odrážajú slnečné lúče – preto sú pre deti najideálnejšie
  • Naučte deti nanášať si krém pravidelne – napríklad tak, že im zaobstaráte prípravky, ktorých konzistencia ich bude baviť.

Súťažte s nami!

Vyhrajte set opaľovacích produktov značky Bioderma! Balíček obsahuje penu Kid, veľký rodinný opaľovací krém a prípravok po opaľovaní. Vyhrať môže až  5 z vás! Ako na to?
  1. Do komentára pod článkom napíšte, aký dlhý interval by mal byť medzi aplikáciami opaľovacieho krému. Odpoveď nájdete v našom článku.
  2. Pripísať môžete aj to, kam idete tento rok na dovolenku.

Výhercovia sú známi!

Výhercami sa stávajú: Zdenka S, Feri Garaj, Anna, Daniela a Veronika M. Všetci výherci sú kontaktovaní emailom. Tešíme sa na ďalšie krásne súťaže!