Hviezdna obloha v izbičke: Svetlo na zaspávanie Reer My Magic Star light

Hviezdna obloha v izbičke: Svetlo na zaspávanie Reer My Magic Star light>
Tentokrát sa nám podarilo otestovať svetlo na zaspávanie od nemeckej značky Reer. Značku Reer poznajú na celom svete už takmer 90 rokov. Zameriavajú sa na výrobu praktických a užitočných produktov, ktoré tvoria neodmysliteľnú súčasť moderných domácností. 52050-4013283520505Dôvodov, prečo ma toto svetlo na zaspávanie zaujalo, bol hneď niekoľko. Ako prvý bola nočná obloha, ktorú svetlo vytvára. Priznám sa, že som bola milo prekvapená, pretože hviedy sú naozaj dobre viditeľné na strope aj na stenách miestnosti. Mala som skúsenosť, že nočnú oblohu, ktorú sme mali na detskom kolotoči, vôbec nebolo možné rozoznať, pretože bola celá rozmazaná. Narozdiel od nej je nočná obloha svetla My Magic StarLight skutočne nádherná. Je možné si nechať plynule meniť farby hviezdičiek, vďaka trom farebným led svetlám. Pokiaľ preferujete jednu farbu alebo len dvojfarebnú kombináciu, je možné si ju zastaviť stlačením tlačidla LOCK na zadnej strane svetla. IMG_1495 Počas premietania môžete zapnúť aj prehrávanie melódii, ktoré sú v svetle predvolené – niektoré znejú tak trošku ako z plechového kastróla, ale vpodstate sú všetky známe a pekné. Z desiatich melódii, piatich zvukov prírody alebo zvuku tlkotu srdca si určite nájdete nejaké svoje obľúbené ako aj my. Hudba a premietanie sa dajú ľubovoľne kombinovať. Pomocou časovača na zadnej strane svetla sa dá nastaviť interval svietenia resp hrania hudby na 15, 30 a 60 minút. Toto svetlo má možnosť pripojiť k sebe aj nejaký prehrávač alebo chytrý telefón. Kábel na ich prepojenie je súčasťou balenia. Priznám sa, že u nás táto funkcia využívaná vôbec nie je.

Vychytávky, ktoré oceníte

Ďaľší dôvod bol, že toto nočné svetlo disponuje viacerými funkciami, ktoré určite oceníte rovanko ako ja. Majú LCD displej, na ktorom môže byť zobrazený napríklad čas (vo formáte AM/PM alebo 24 hodinovom) alebo teplota v miesnosti (v stupňoch Celzia alebo Fahrenheita). Displej je možné rozsvietiť stlačením tlačidla so symbolom žiarovky a nápisom DOWN. Okrem toho je možné nastaviť aj alarm, takže dobre poslúžia aj ako budík.

IMG_1515

Jednoduché ovládanie

Ovládanie svetla My Magic StarLight je pomerne jednoduché. Všetko robíte intuitívne pomocou jednotlivých tlačidiel na prednej a zadnej strane, ktoré sú na svetle pooznačované známymi anglickými výrazmi. Zboku svetla je otočné koliesko na reguláciu hlasitosti. V balení je praktický návod na obsluhu v českom jazyku. Zariadenie môže byť napájané pomocou troch batérií alebo pomocou adaptéra, oba sú súčasťou balenia. Baterky vydržia pomerne dlho, my sme ich ešte nemenili a na elektrickú sieť sme ešte svetlo nenapájali.

Iba jedno negatívum

Jediná vec, ktorú by som nočnému svetlu vytkla je, že led svetlo je na môj vkus až príliš intenzívne. Dá sa to však upraviť správnym umiestnením v miestnosti napríklad mimo úrovne očí, alebo navolením jednej, menej žiarivej farby.

Aký je záver?

Celkovo svetlo na zaspávanie od značky Reer hodnotím veľmi pozitívne. Chcete svojmu drobcovi svetlo na zaspávanie Reer My Magic Star light kúpiť? Nájdete ho TU!