HiPP mama - olej proti striám

HiPP mama - olej proti striám>
Rada by som sa s vami podelila o svoju skúsenosť s olejčekom HiPP, ktorý som mala možnosť testovať viac ako 3 týždne v priebehu tehotenstva. V prvom rade by som uviedla, že mám rada prírodnú kozmetiku alebo aspoň výťažky z nej, preto ma olejček zaujal. Značku HiPP pozná snáď každá mamička, je veľmi známa a myslím, že aj obľúbená.

Testovanie-Hipp

Info z príbalového letáku

Masážny olej účinne predchádza vzniku strií, dodáva látky, ktoré pokožka v tehotenstve obzvlášť potrebuje. Obsahuje vzácne rastlinné oleje - slnečnicový, jojobový a Bio mandľový olej, extrakt z rakytníka a antioxidanty, ktoré pomáhajú zabraňovať poškodeniu pokožky pri rastúcom napínaní. Chráni ju pred vysúšaním a pomáha pokožku udržiavať pružnú. Podľa odporúčania by sa mal olejček používať na bruško, prsia, stehná a dokonca aj masáž hrádze a je vhodný pre použitie aj po pôrode. Pre masáž hrádze je doporučované skonzultovať s pôrodnou asistentkou.

Moje testovanie

Najskôr som si prečítala príbalový letáčik, kde som sa dozvedela, na čo všetko sa dá olejček použiť a akými pohybmi masírovať. Hneď na začiatku upozorním, že už v názve je počuť slovko masážny, preto je vhodné naozaj olejček vmasírovať do pokožky a nie len natrieť a tým skončiť. Niekomu možno postačí natrieť, ale pre lepší účinok určite odporúčam masírovať a masírovať. Predsa len, kto nemá rád masáž? Myslím, že nie som jediná, kto ju miluje. A navyše v tehotenstve vás určite manžel, priateľ alebo osôbka, ktorá je vám blízka, neodmietne. U nás osobne to bolo trošku s prehováraním, manžel totiž nemá rád nič mastné. K​eď už musí, tak krém, ale olej je pre neho za trest. Ale zvládol to suprovo, užíval si masáž možno viac ako ja. Keď ho naša maličká štuchala a plávala zo strany na stranu, veľmi sa mu to páčilo. Prikladám foto z informačného letáčiku, ako masírovať. Určite základ je podľa smeru hodiniek, ale nie každému to vyhovuje, a masáž má byť príjemná. Preto, je dovolené všetkými smermi. :) HiPP_letacik

Hipp olejcekBalenie

Ďalej som si prezrela fľaštičku - 100ml, ktorá mi pripadala malinká, ale nakoniec musím uznať, že olejček naozaj dlho vydrží a aj táto jedna fľaštička mi vydrží pri rovnakom používaní minimálne 3 mesiace. Keby som mala hodnotiť dizajn, tak je krabička biela s farebnými motívmi, fľaštička priehľadná / ružová s oranžovým odleskom, takže super prevedenie veselých farbičiek, asi ako je logo HiPP. Plastová, ľahučká, takže by mala vydržať aj pád v kúpeľni - ale to som neskúšala. :)

Olejček

Konečne sa dostávame k samotnému vyskúšaniu olejčeka. Pretože som alergik, tak nemôžem riskovať obsypanie či nejakú škaredú alergickú reakciu. Najprv som teda skúsila len namazať najcitlivejšie oblasti ako je krk, záhyby a bruško. A na druhý deň už sme mohli testovať. Olejček som používala najviac na bruško a prsia, minimálne som ho využívala na stehná. Ráno som si dala sprchu a po vysušení hneď začala vmasírovávať malé množstvo olejčeka, čo úplne stačilo. Nie je potrebné ho dávať veľké množstvo. Olejček má príjemnú, ľahučkú vôňu, nie je nijako výrazne aromatický, ani hutný, dobre sa rozotiera. Vždy som sa viac tešila na večer, to už po kúpeli a vysušení nastávala rozkoš masáže od manžela. Veľmi sme si to obaja vždy užili a malá v brušku určite takisto. Olejček som teda nakoniec používala viac ako 3 týždne a vmasírovávala dvakrát denne na vybrané oblasti. V návode je napísané, že sa olejček má používať najlepšie po kúpeli, kedy je pokožka najsuchšia. Ako každý olejček sa ani tento úplne nevpije, preto je dobré zvoliť vhodné oblečenie po masáži. Ja som si pripravila dve košele, ktoré som točila stále dokola. :) U mňa olejček určite uspel na výbornú, nemôžem napísať nič negatívne. Obsahovo vydrží dlho, ale samozrejme záleží, ako často a koľko toho na seba človek dá. Inak cenovo myslím dostupné balenia.

Hlavné plusy

  • Roztierateľnosť - dobre sa nanáša
  • Pomerne rýchle vstrebávanie po vmasírovaní
  • Konzistencia
  • Príjemná vôňa
  • Cenovo dostupné
  • Krásny dizajn

Mínusy

  • Možno len to, že je potrebné počítať s vhodným oblečením.
Na záver musím dodať, že som spokojná. Pokožka je stále krásne vláčna, jemná a aj keď nie som opálená, vyzerá dobre. Za mňa určite odporúčam na vyskúšanie. Chceli by ste olejček tiež vyskúšať? Zakúpiť si ho môžete tu.