Fermentované mlieko ako kľúč k spokojnému brušku

Fermentované mlieko ako kľúč k spokojnému brušku>
„Prečo stále plače?“ Pýta sa mnoho mamičiek každý deň pri pohľade na svoje dieťa, ktoré kope nožičkami, má červenú tváričku, neustále plače a k úsmevu majú jeho ústočká naozaj ďaleko. Kto to zažil, dá mi za pravdu, že za recept na spokojné dieťa by celá rodina v danej chvíli zaplatila zlatom.

Dobrá nálada a spokojné bruško? Majú spojitosť nie len u mamičiek.

Škvŕkanie v bruchu nikomu z nás na dobre nálade rozhodne nepridáva. Viete prečo? V okolí čreva sa totiž tvorí hormón „dobrej nálady“ (serotonín). A keď je náš tráviaci systém zaneprázdnený všetkým tým škvŕkaním a bublaním, na dobrú náladu mu zjednodušene povedané, už nezostáva energia. A dieťa? To to má v tomto ohľade oveľa tažšie. Pritom spokojné bruško je pre toho malého anjela základom toho, aby sa na svoju mamičku a otecka usmialo. Aby celá rodina mohla deň čo deň s dieťaťom objavovať prvé spadnuté jesenné listy alebo počúvať žblnkanie vody pri večernom kúpaní.

Jogurt pre mamičku, fermentované mliečko pre dieťa

Pre upokojenie bruška často siahnu dospelí akosi intuitívne po bielom jogurte alebo kefíre. Málokto vie, že tieto potravy sú ideálne práve kvôli tomu, že sú tzv. fermentované. Fermentácia je vlastne zrenie, alebo kvasenie, kvôli ktorému je potravina ľahko stráviteľná. To potom pomáha v črevách k množeniu prospešných baktérií, ktoré sa nám odmenia pocitom spokojného bruška. Práve tím sa ako prvý v Českej republike a neskôr aj na Slovensku inšpiroval tím ľudí starajúci sa o dojčenské mlieko Hami. Tento rok a jar sa v krabiciach so srdiečkom totiž objavilo práve fermentované dojčenské mlieko.

Mamičky si nové fermentované mlieko Hami naozaj pochvaľujú

Od jari už mlieko Hami vyskúšalo niekoľko mamičiek. A my sami sme chceli vedieť, ako u nich mliečko obstálo. Preto sme zorganizoali niekoľko testovaní a sledovali sme reakcie mamičiek. A čo sme sa dozvedeli.
  • Mlieko Hami krásne vonia a deťom chutí (a aj niektorým mamičkám :-) )
„ (...) Eliška prekvapila a proste iba pila a pila.“ mamička Veronika, www.klubmaminek.cz „ (...) Tak sme začali prvou fľaškou, prekvapilo ma, že si hneď dala a vyzeralo to tak, že jej to naozaj chutí, aj to krásne vonia (...)“, mamička Adelka4505.
  • Detičky majú spokojné bruško
„Najpodstatnejšie pre mňa je, že Hami mliečko Tinke chutí a robí jej dobre,“ mamička Dany69
  • Nové praktické balenie mamičky priamo nadchlo
„ Úplne skvelé! Balenie luxus, nemusíte si kupovať špeciálne dózu alebo sa piplať so sáčkom – veľké plus.“ Mamička Kamila, www.klubmaminek.cz
Celé hodnotenia produktov k dispozícii na www.modrykonik.cz #TEST_HAMI alebo na www.klubmaminek.cz.
Neprinášame teda univerzálny recept na spokojné dieťa ale za vyskúšanie tohoto mliečka to naozaj stojí. Tak nech kvôli nemu máte pohodu s dieťaťom aj u vás doma!