Suroviny: pol jablka, pol broskyne, 1 - 2 marhule, pol banánu, 2 - 3 bobuľky hrozna bez kôstok, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
Postup: Ovocie dobre umyte a nadrobno nakrájajte. Hrozno tiež nakrájajte na menšie kúsky. Nakrájané ovocie vložte do misky, zľahka premiešajte a na záver pokvapkajte niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. V prípade potreby môžete posypať trstinovým cukrom.
Zeleninovo-zemiaková kaša
(od ukončeného 6. mesiaca)
Suroviny: 1 väčší zemiak, 1 mrkva, hrsť olúpaného alebo mrazeného hrášku, kúsok kalerábu, 3 lyžice materského alebo dojčenského mlieka, 3 - 4 kvapky olivového oleja, štipka mletej rasce
Postup: Zemiak očistite, umyte a nakrájajte na malé kúsky. Očistenú a umytú mrkvu nakrájajte na kolieska, kaleráb na malé kúsky. Všetku zeleninu a zemiak uvarte domäkka v malom množstve dojčenskej vody spolu so štipkou rasce. Uvarené pokvapkajte olivovým olejom a roztlačte vidličkou na kašu, prípadne rozmixujte.
Mrkvová nátierka
(od ukončeného 8. mesiaca)
Suroviny: 1 mrkva, 2 lyžičky rastlinného masla, štipka mletej rasce, pečivo
Postup: Mrkvu najemno nastrúhajte, zmiešajte s rastlinným maslom a mletým kmínom. Mrkvovú nátierku natrite na pečivo, nakrájané na kolieska.
Morčacie mäso s ryžou a šalátovou uhorkou
(od ukončeného 8. mesiaca)
Suroviny: 100 g morčacích pŕs, 4 polievkové lyžice uvarenej ryže, kúsok šalátovej uhorky (časť s jadierkami vynechajte), 3 - 4 kvapky olivového oleja, štipka najemno nakrájanej petržlenovej vňate
Postup: Morčacie mäso umyte, nakrájajte na malé kúsky a domäkka uvarte v malom množstve vody. Hotové mäso nadrobno nakrájajte a zmiešajte s uvarenou ryžou, pokvapkajte olivovým olejom. Uhorku najemno nastrúhajte a primiešajte k mäsu a ryži. Ozdobte petržlenovou vňaťou.