Detská kozmetika: Kedy s ňou začať a čo odporúča odborníčka?

Detská kozmetika: Kedy s ňou začať a čo odporúča odborníčka?>
Nedávno sa u nás vo Feede stretli mamičky a Michaela Kolková, kozmetička a školitelka značky Weleda. Iste by ste našli parelely medzi ňou a mamičkami. Áno, rozprávali sme sa o produktech vhodných pre mamičky a detičky. Pre mamičky sme usporiadali milé stretnutie, ktoré sa točilo okolo témy, ktorá je všetkým blízka - deti. Akú kozmetiku používať, kedy s ňou mesickovy-detsky-krem2začať? Michaela Kolková, školiteľka a kozmetička známej značky Weleda prišli pripravená odpovedať na zvedavé otázky našich mamičiek. A zvládla to bravúrne. Rozhodli sme sa, že ju vyspovedáme a porozprávame sa o tom, akú kozmetiku Weleda pre deti pripravuje, aké by malo byť zloženie detskej kozmetiky, čo ona sama odporúča. V budúcom článku sa porozprávame o tom, aké produkty vytvára Weleda pre detičky s atopickým ekzémom a aké novinky si značka pre nás prepravila.

Odkedy používať detskú kozmetiku?

Názory sa menia – niekto používa detskú kozmetiku už od prvých mesiacov, niekto s ňou začne až oveľa neskôr. Jedno je však isté – detská kosmetika by mala byť vytvorená pre jemnú detskú pokožku, ktorá tej „chémie“ až toľko nepotrebuje. Miška Kolková nám objasnila, ako je to s detskou kozmetikou od Weledy. mesickova-kojenecka-koupel2„Kozmetika pre deti je nie len dermatologicky testovaná, testovaná je aj pediatrami. Detská kosmetika by nemala obsahovať parabeny, teda konzervačné látky. V prírodnej kozmetike sa nepoužíva konzervačné látky prírodného pôvodu, nemala by obsahovať emulgátory, syntetické farbivá ani parfemáciu. Medzi zakázané látky patria aj silikónové oleje a deriváty z ropy,“ povedala Micheala Kolková, ktorá vo Welede pôsobí ako kozmetička a školiteľka. Zaujímalo nás, ako sa k výrobe detskej kozmetiky stavia Weleda a ktoré kozmetické rady odporúča Miška pre deti. „Weleda kladie dôraz na kvalitu a čistotu našich prípravkov. Pre tú najjemnejšiu detskú pokožku, už od prvých dní života. Odporúčam Nechtíkovú detskú radu. Tieto výrobky obsahujú nechtík lekársky v bio kvalite, ktorý je známy svojimi hojivými, upokojujúcimi a antiseptickými účinkami.“ 

Top produkty, ktoré by mala mať mamička doma

Niekedy je veľmi ťažké vyznať sa v množstve produktov, ktoré tá ktorá značka poskytuje. Čo je pre moje dieťa najlepšie a čo vlastne ani nepotrebujem? Niektoré mamičky by o tejto „nerozhodnosti“ mohli hovoriť dlhé hodiny.caj.dieta „Vo výbave by nemala chýbať Nechtíková dojčenská kúpel, ktorá je krémovej konzistencie, vonia jemne citrusovo. Čistiace zložky pôsobia priaznivo na detskú pokožku a naviac ju upokojujú. Po kúpeli na premazanie bábätka by nemal chýbať Nechtíkový dojčenský olej. Môže sa použiť aj na očistenie zadočku. Tretí produkt z rady pre dojčatá je Nechtíkový dojčenský krém, ktorý chráni pokožku pred vznikom zaparenín. Kvôli včeliemu vosku, lanolínu a oxidu zinočnatému vytvára ochrannú vrstvu v oblasti doliehania plienok,“ odporúča školiteľka firmy Weleda Miška.

Čajík pre mamičku aj pre dieťa

pr_caj-pro-kojiciV portfóliu firmy Weleda nájdete aj čajíky. Jeden je vhodný pre dojčiace mamičky, ten druhý je určený detičkám. Ten druhý je na trhu iba chvíľu. „Od januára priniesla na trh Weleda novinku Bio detský čaj pre dieťa. Bylinková zmes lahodiaci detskému brušku. Tento čaj obsahuje vybrané prírodné ingrediencie a má príjemnú chuť,“ odporúča poradkyňa značky Weleda. Detský čaj obsahuje fenikel, aníz, rascu a harmanček. Všetky tieto ingrediencie sú organicky pestované. Vriacou vodou zalejte jeden časový sáčok a nechajte 5 minút luhovať.  Vždy pripravujte čajík čerstvý. V článku môžete vidieť: Nechtíkový detský krém - kúpite TU  Nechtíkový dojčenský kúpeľ - kúpite TU  Bio čaj pre dieťa - kúpite TU Čaj pre podporu dojčenia pre mamičky - kúpite TU Michaela Kolková je zároveň spoluautorkou článku.