Čo možno neviete o Medzinárodnom dni detí!

Čo možno neviete o Medzinárodnom dni detí!>
Prvýkrát sme tento deň oslávili v roku 1950 a k oslavám sa vtedy pripojilo viac ako 50 krajín sveta. Dôvod, prečo mu bol od samého začiatku pripisovaný taký význam, je asi všetkým jasný. Mali by sme si pripomenúť, čo pre nás deti znamenajú, ako veľmi je dôležité sa o ne s láskou starať a vychovávať ich. A určite nič nepokazíte, keď to pripomeniete aj im a potešíte ich nejakou milou drobností 1. júna, v deň, ktorý patrí všetkým deťom, sa väčšinou v mestách konajú najrôznejšie športové a spoločenské podujatia. Bohaté programy ponúkajú tým najmenším aj odrastenejším deťom zábavu a súťaže.  Niektorí rodičia potom svojim zlatíčkam kúpia nejakú hračku a pravdepodobne sa ani nepozastavia nad tým, prečo vlastne deti majú svoj medzinárodný deň. Určite to nie je preto, že by bolo málo príležitostí na to vziať ich niekam von alebo im niečo kúpiť. Poďme si pripomenúť, čo pre nás vlastne tí malí cvrčkovia znamenajú a prečo by sme mali ich "rastu" venovať pozornosť. den-deti

Oslavuje celý svet

V súčasnej dobe oslavuje Deň detí viac ako 145 krajín sveta. Nie všade ale mal po celú dobu svojej existencie rovnaký význam. Líšilo sa dokonca aj jeho označenie. V rovnaký deň ako my si Medzinárodný deň detí pripomínajú aj Číňania, obyvatelia krajín východnej Európy a Škandinávie. V africkej Guinei trvajú oslavy dokonca celý mesiac! Deti v USA spočiatku slávili tiež 1. júna, ale postupne na tento významný deň ľudia zabudli. A hoci sa niekoľko menších skupín snaží o jeho znovuzavedenie, sú dnes Spojené štáty americké jednou z mála krajín, v ktorej oficiálny Deň detí neexistuje.

Oslavujte najkrajšie obdobie života

Užite si tento deň spoločne. Zahoďte na chvíľu masku dospelosti a nechajte v sebe hovoriť to skrývané dieťa, ktoré túži dostať sa von. Nechajte mobil doma a choďte spoločne von. Na chvíľu sa nikam neponáhľajte, hoďte za hlavu spoločenské výchovné klišé, starosti aj termíny a užite si skvelý deň, nech už to pre vaše dieťa znamená čokoľvek. Je to len váš a jeho deň. Oslávte krásu, nevinnosť a obrovské posolstvo detstva, ktoré si v sebe každý z nás nesieme po celý život ďalej.

Nestihli ste kúpiť ratolestiam hračku? Skúste u nás v e-shope! 

Deň detí