Chrípka si vás nenájde - vďaka týmto 7 tipom!

Chrípka si vás nenájde - vďaka týmto 7 tipom!>
Je tu obdobie, keď majú mnohí z nás tendenciu chodiť s plnými nosmi a neustále smokliť do vreckovky. Áno, je tu chrípkové sezóna. Buďte na ňu pripravení aj vo svojej domácnosti, a to aj vďaka týmto siedmym praktickým pomocníkom.

kleenex kapesníky

Hygienické vreckovky  

Základ, na ktorý asi niekto nezabudne. A ak áno, môže to byť celkom nepríjemné. Uistite sa, že ich doma máte dostatok. Z ekonomického hľadiska je dobré kupovať väčšie balenie. Praktické sú papierové vreckovky v krabici. Môžete ich mať pohodlne na stole a vždy po ruke. Náš tip: Pri prechladnutí používajte jednu papierovú vreckovku iba raz - po každom použití ju teda zahoďte. Nie je to síce ekologické, ale asi nechcete so sebou zvláčať hromadu vyfúknutých bacilov a potom si ich opäť prikladať k tvári, že?

Ohrievacie vrecúško

YLL-5060233560141

Taká milá, maznavá klasika, ktorá aj vašim deťom dokáže v sychravých a chladných dňoch príjemne zahriať nôžky v posteli. Kto by takú lákavú ponuku odmietol? Deťom sa určite bude páčiť hrejivá ovečka. Na chvíľku ju dáte do mikrovlnnej rúry a potom už len príjemne hreje a vonia :-) Nájdete ju TU.

Dezinfekčné mydlo 

Už od malička učíme naše deti zakryť si pri kychaní ruky ústami. Viete si ale predstaviť to množstvo baktérií na našich dlaniach. Šíreniu choroboplodných zárodkov pomôže časté používanie antibakteriálneho mydla. Majte ho (v kúpelni) stále po ruke.

Antibakteriálne utierky

Vďaka tomuto skvelému vynálezu môžete v období plnom nákaz prakticky a rýchlo poutierať najfrekventovanejšie predmety v byte, ktorých sa dotýka celá rodina a mohli by sa v nich teda množiť bacily (kľúčky od dverí, telefóny, ovládače, vypínače). Pouziť môžete klasické vlhčené obrúsky alebo si môžete doma "vyrobiť" svoje vlastné.

Ako na to?

Budeme potrebovať:
  • 1/2 hrnčeka vody
  • 1/2 hrnčeka octu
  • 8 kvapiek voňavého olejčeka (napríklad levanduľového)
  • 1 čajová lyžica šetrného pracieho prostriedku
  • Bavlnené utierky
  • Veľkú vzduchotesnú nádobu
Postup: Pripravte si zmes z vody, octu, olejčeka a pracieho prášku, poriadne zamiešajte. Čisté, suché utierky vložte do nádoby a nalejte na nich pripravenú zmes. Nádobu uzavrite a utierky v prípade potreby kedykoľvek použite. chripka

Zvlhčovač vzduchu na radiátor

Nemusíte ho pravidelne používať iba v zime, ale aj preventívne na jeseň. Ak nemáte špeciálnu nádobku s vodou, dočasne vám pomôže aj mokrý ručník alebo plienka, položená na radiátore. Vzduch zaručí vám aj vašim deťom pokojnejší spánok.

Pravá domáca kuracia polievočka

Kuracia polievka od mamičky je všeliekom nielen na "opicu", ale aj na chrípku. Doprajte ju svojim deťom pravidelne ako preventívny liek. Prípadne si urobte zásoby aj do mrazničky, ak by si choroba predsa len našla cestu aj ku vám domov.

Vitamíny

Najmä v tomto období sa oplatí užívať vitamíny pravidelne, a to aj ako prevenciu voči prechladnutiu. Doprajte si ich každý deň, ideálne po raňajkách. Vás aj vaše deti príjemne naštartujú a ochránia. Nezabudnite rodinu dopovať aj prírodnými vitamínmi v podobe čerstvého ovocia a zeleniny.