Veľká sprievodca cestovaním: Na čo nezabudnúť pri ceste na dovolenku?

Veľká sprievodca cestovaním: Na čo nezabudnúť pri ceste na dovolenku?>
Počasie vonku sa bude deň od dňa zlepšovať, predpokladáme teda, že viac ako na to, ktorú rozprávku deťom pustíte budete myslieť na to, kam s nimi pôjdete na výlet. A zrejme už uvažujete aj nad letnou dovolenkou. Cesta s deťmi nemusí byť namáhavá. Stačí vedieť, čo treba robiť pred cestou a ako deti zabaviť počas nej.

Na cestu sa vopred pripravte

Alfou a omegou cestovania je nepochybne autosedačka. Neviete si poradiť s výberom? Na trhu je množstvo značiek a množstvo typov, preto sme pre vás natočili video, ktoré vám pomôže zorientovať sa. Výber sedačky pre novorodeniatko https://youtu.be/2ZWbpI3roo8?list=PLvVTk8N0CXoHtGbdu5ZS0sTC1MhXDWKWT

Výber sedačky pre batoľa

https://youtu.be/C6li77irAC8?list=PLvVTk8N0CXoHtGbdu5ZS0sTC1MhXDWKWT

Plienky

Ak sa riadite porekadlom "Radšej viac, ako menej", čo je, ak je reč o detských plienkach, veľmi múdre, zabaľte si 1 plienku na každú hodinu pobytu v aute + 1 extra, ak by ste uviazli v zápche

Podložka na prebaľovanieGloop deka

Prebaľovanie priamo v aute nie je najpraktickejšia vec na svete, ale so spoľahlivou podložkou to rozhodne možné je. Uprednostniť na cestu autom môžete jednorázové podložky, ktoré sú s obľubou využívané práve na cestovanie.

Prikrývka/deka

(Minimálne) 1 univerzálna deka sa hodí vždy. Viete vďaka nej vytvoriť dieťatku príjemné prostredie, zabaliť ho do nej, keď je chladnejšie alebo keď kojíte, ochrániť samú seba pred grganím a vrackaním na záver kŕmenia. Dokonca z nej môžete v slnečných dňoch vytvoriť tienidlo na okno. Ak sa chystáte na cestu v lete, tienidlá na okná by mali byť samozrejmosťou. Otravné slnečné lúče, útočiace na zadné sedadlá, rozhodne vášho drobčeka neupokoja, takže zbytočne neriskujte.

Plastové vrecúška

V aute rozhodne veľmi praktická vec. Pribaľte si niekoľko rôznych veľkostí. Na uloženie špinavých plienok, odpadkov z jedla, použitých vlhčených obrúskov...

Obľúbená hračka

Mnohé mamičky si cestovanie s najmenšími členmi rodiny pochvaľujú. „Naša dcérka zvyčajne celú cestu prespí, takže je to maximálna pohoda,“ pochvaľuje si Barbora. Väčšie deti však už toľko spať nepotrebujú ani nedokážu, takže rozhodne na dlhšie cesty nezabudnite Happy Horse zajačikpribaliť ich obľúbenú hračku. Aj niekoľko. Pre menšie deti, ktoré práve neobľubujú vyspávať v aute, sú praktické akékoľvek (najmä plyšové) hračky s úchytkami, ktoré viete pripnúť na zadné sedadlo. Obľúbené sú najmä tie cinkajúcie a pískajúce srandičky.

Extra zrkadlo

Nemáme na mysli to vo vašej kabelke. Najmä ak cestujete s dieťaťom sama, na predné sklo si môžete namontovať poistné zrkadlo. Budete mať tak svojho drobca stále „na očiach“ bez toho, aby ste museli vykrúcať hlavu raz dopredu, raz dozadu.

Tommee Tippee nádoba na desiatuPraktické balenia pre praktickú ženu

Chcete zamedziť katastrofe na zadných sedadlách z dôvodu konzumácie jedla? Využite praktické cestovné sady na jedlo. Takéto šikovné sadičky sú vo vnútri väčšinou zložené z niekoľkých menších mističiek. Ochranné viečko bráni rozliatiu a udrží potraviny dlhšie čerstvé. Pri kúpe si tiež všimnite, či má sada protišmykovú podložkú. Tá dokáže celkom efektívne znížiť (aj keď nie úplne eliminovať) šance na rozliatie jedla všade naokolo.

Hrajte sa!

Dlhá cesta - viac prestávok

Pri dlhých cestách pomáhajú časté prestávky. Prejdite sa s dieťatkom na odpočívadle alebo si urobte prestávku na jedlo. Pomôže to nielen vám, ale aj dieťatku. F022118Ak máte radi praktické veci, ktoré vám uľahčia pri cestovaní prípravu jedla, mali by ste staviť na cestovný ohrievač fľaštičiek. Pri dlhších cestách je nenahraditeľným pomocníkom. A uznajte sami - ak majú deti spokojné brušká, hneď je cestovanie jednoduchšie. Do auta sa tiež hodia autochladničky, ktoré udržia niektoré potraviny v chlade, čo sa môže v prípade potreby hodiť.

Nestle Baby sušienky Ďalší pomocníci

  • Cestu môžete zvládnuť aj vďaka fľaštičke s cumlíkom, samotným cumlíkom alebo vďaka niečomu pod zub - chrumkám alebo sušienkám.
  • Nezabudnite si so sebou pribaliť tiež veľa trpezlivosti, optimizmu a energie. Budete to potrebovať vy aj vaše zlatíčko.
  • Nezabudnite na prenosnú postieľku. U nás je ich dosť pre každú rodinu!

Nevoľnosti nie sú ničím neobvyklé

Aby vás počas cesty autom s malým dieťaťom nestretlo nečakané prekvapenie, je potrebné sa naozaj dobre pripraviť. K nepríjemným dôsledkom cestovania patrí i nevoľnosť. Nevoľnosť počas cestovania, alebo tiež kinetóza, je stav, ktorý je vyvolaný spravidla vibráciami veľmi nízkej frekvencie, ktoré pôsobia na ľudský organizmus. Medzi najčastejšie prejavy patrí pocit na zvracanie, zrýchlené dýchanie, bledosť, studený pot, zvýšená tvorba slín, únava, prípadne závraty a neskôr aj zvracanie, ktoré však neprináša úľavu. Veľmi často trpia kinetózou práve deti, dokonca oveľa častejšie ako dospelí. A nie je výnimkou ani to, že môže postihnúť aj zvieratá.

Taf toys hračka na autosedačkuSledujte správanie dieťaťa

Ak počas cesty spozorujete u seba alebo u detí takéto príznaky, radšej zastavte na bezpečnom mieste, vystúpte z auta, napite sa, osviežte sa a prejdite sa chvíľku na čerstvom vzduchu (to isté platí aj pre deti). Ak sa nachádzate v danej chvíli práve na diaľnici alebo na inak nevhodnom mieste na zastavenie, potom sa snažte o plynulú jazdu bez zjavnej zmeny rýchlosti a prudkého brzdenia či zatáčania. Ak viete, že vy alebo vaše deti máte tento problém, potom sa na cestu náležite pripravte. Do vrecka si vložte namočený uterák, vreckovku či textilné plienku. Pomôže vám to pri osviežení počas cesty. Na škodu určite nebudú ani vrecká na zvracanie. Ľuďom trpiacim nevoľnosťou pri cestovaní sa neodporúča si počas jazdy čítať, pozorovať pohyby za oknom a podobne, pretože k zhoršeniu nevoľnosti významne prispievajú aj zrakové vnemy, teda napríklad mihajúci sa horizont alebo písmenká v knihe.

TIPY na cestu

• Dbajte na udržiavanie čerstvého vzduchu vo vozidle. • Pred cestou sa posilnite ľahkým jedlom a tekutinami. • Hodinu pred cestou si vezmite preventívne lieky (po porade s lekárom)

Prispôsobte sa vekuT-TOMI látkové plienky

Zbytočný stres je možné eliminovať tak, že rodičia poznávací program naplánujú s ohľadom na vek svojich detí. Výlet s malým dieťaťom ide zvyčajne hladko a bez komplikácií, pretože malý cestovateľ väčšinu dňa prespí. A tak, nie je problém prejsť napríklad Berlín, Paríž, Londýn a iné mestá s kočíkom alebo malého výletníka ponosiť mestom v šatke, keď dieťa namiesto okolitého ruchu načúva tepu srdca svojho rodiča. Rodičia, ktorí sa po nejakej dobe vracajú k dlhším prechádzkam alebo behu, majú vždy radosť z toho, keď si kus cesty môžu deti ujsť po svojich, hoci to trvá o niečo dlhšie. Od cca 4 rokov dieťaťa začína byť cestovanie a objavovanie mestských pamätihodností ešte len skutočná zábava. Od tohto veku sa deti totiž samy začínajú aktívne zaujímať o informácie, historické fakty a život v meste ako taký.

Keď príbehy ožívajú

Ak rodičia chcú svojim potomkom priblížiť históriu mesta, je treba mať na pamäti, že výpočtom letopočtov (hoci bravúrnym) svojich malých poslucháčov zaujmú len veľmi málo. Oveľa lepšie je rozprávať deťom formou príbehov zo života:
  • Keď prišiel rakúsky cisár kočom do Viedenského Hofburgu, zvuk podkov zaplnil nádvorie ...
  • A predstavte si to prekvapenie obyvateľov Berlína, keď tam cez noc "vyrástol" múr! Predstavte si, aké to bolo, že mnoho rodín sa potom niekoľko rokov nemohlo vidieť! Deti nemohli ku svojim babičkám ....

Návšteva múzea s deťmi

Ku klasike pri návštevách miest patria prehliadky múzeí. Aby sa takáto prehliadka nestala utrpením a nudou, je dobré sa najskôr informovať, či je daná prehliadka pre dieťa vhodná alebo či existuje možnosť ísť na prehliadku určenú priamo pre rodiny s deťmi. Dlhému čakaniu pri pokladniach môžete predísť tým, že si vstupenky zajednáte vopred cez internet.

Záver

  • Plánujte poznávací program s ohľadom na vek svojich detí.
  • Naplánujte si dostatok času na prestávky a odpočinok / bláznenie
  • Dejiny nechajte ožívať prostredníctvom pútavého rozprávania
  • Vyberajte z ponúk na muzeálne prehliadky (výstavy) vhodné pre deti