Bundička do autosedačky nepatrí. Viete prečo?

Bundička do autosedačky nepatrí. Viete prečo?>

Zima je pre cestovanie s deťmi kritická a rodičia v tomto období robia najviac chýb. Obrovským problémom sú potom huňaté detské bundy. Poradíme vám, ako s vašim dieťatkom cestovať bezpečne aj v zime!

Pohodlie

Základom je samozrejme pohodlná a bezpečná autosedačka. Bezpečie však bundy a kabáty výrazne znižujú. Ako teda zabezpečiť, aby si dieťa cítitli pohodlne aj v mrazivom počasí? Ako zvýšiť bezpečnosť dieťaťa v autosedačke? Porozprávali sme sa o tom s odborníkom! https://youtu.be/krpOUTKLHnw

isifa-137955848

Je vaše dieťa správne pripútané?

Zoznámte sa s testom, pomocou ktorému zistíte, či je dieťatko bezpečne pripútané. Dajte ho do autosedačky a pripútajte ho ako obvykle. Potom sa snažte chytiť popruh medzi palec a ukazovák v oblasti kľúčnej kosti.
  • Ak je možné popruh takto uchopiť, dieťa nie je dobre pripútané.
  • Ak vám popruh nedovolí, aby sa za neho čokoľvek dalo strčiť, tak je vaše dieťa pripútané bezpečne.
Teraz, keď už viete, ako vyzerá bezpečné pripútanie, mali by ste skontrolovať, či je bunda dieťatka vhodná pri cestovaní. Pripútajte svoje dieťa do autosedačky, keď má bundu oblečenú. Utiahnite postroj tak, aby ste u kľúčnej kosti popruh nemohli pozdvihnúť. Dieťa z autosedačky vyberte, pásy však nepovoľujte. Dieťa potom z bundy vyzlečte a dajte ho späť do autosedačky bez uvoľnenia postroja.
  • Ak sa popruh u kľúčnej kosti stále nedá nadvihnúť, kabát dieťaťu môžete nechať.
  • Ak však vidíte aj tú najmenšiu vôľu, bude bezpečnejšie, keď dieťatko pôjde bez bundy.
Test si môžete prezrieť aj na tomto videu v angličtine: [embed]https://youtu.be/V7bTQsU_4Mo[/embed] Prakticky sa dá povedať, že je pre dieťa bezpečná len veľmi slabá bundička. V opačnom prípade je lepšie, keď bude bez objemnejšej vrstvy.

Ako nezmrznúť?

Pred cestou môžete auto naštartovať a trochu ho predhriať. Po utiahnutí postroja môžete dieťa prikryť dečkou. Praktické je tiež termoprádlo alebo budnička z tenkého, ale veľmi teplého materiálu. Prajeme vám bezpečné cestovanie s deťmi v zime!

Viete, že sa vám na Feedo.sk snažíme váš výber uhlačovat pomocou video recenzií? Všetky nájdete na našom Youtube kanáli >>

A ak sa vám páči autosedačka z úvodného obrázka, recenziu na nej si môžete prečítať priamo TU.