BLÍŽIACA SA VEĽKÁ NOC: TIPY, ČO VYROBIŤ S DEŤMI

BLÍŽIACA SA VEĽKÁ NOC: TIPY, ČO VYROBIŤ S DEŤMI>

Veľká noc sa nezadržateľne blíži a my vám prinášame tipy na vytvorenie veľkonočných dekorácií. Veľkonočné vajíčka nie sú vôbec zložité a pomocníkmi vám môžu byť aj vaše deti.

Originálne lakované vajíčka

Na tieto vajíčka vám budú stačiť aj veci, ktoré máte doma.

Čo budete potrebovať?

Okrem vyfúknutých vajíčok budete potrebovať rôzne laky na nechty, vodu, nádobku a špendlík. Lak najlejte do vody, prejdite ho špendlíkom. Namočte do vody vajíčko, prejdite po nádobe tak, aby sa vzor „nachytal“ na vajíčko. Vyberte a nechajte odkvapkať. A hotovo! Celý postup nájdete aj vo videu! https://www.youtube.com/watch?v=vgdWY71uWJc

Niečo pre najmenších

Ak sú vaše deti milovníkmi Mimoňov, žltých postavičiek, ktoré hýbali a stále budú hýbať detským svetom, urobíte im týmito vajíčkami radosť. Minimálne tým, že z malovania vajíčok spravíte zábavu.

Ako nato?

Potrebovať budeme vaničku, do ktorej pôjde farba na vajíčka, nalepovacie oči, lepidlo a fixky. A najmä fantáziu. Vyfúknuté vajíčko najskôr namočíme do žltej farby, necháme uschnúť. Potom nasleduje modrá farba, tiež necháme zaschnúť.  A sme takmer na konci. Potom už len nalepte očká, spravte ústočká a dotvorte mimoňa tak, ako chcete. 

Originálne vesmírne vajíčka

Máme pre vás tip aj na veľmi originálne vesmírne vajíčka, na ktoré vám prinášame diy video! Naživo vyzerajú skvele!

Potrebujeme na to

vyfúknuté vajíčko, akrylové farby, štetec, hubku, tanierik.

Ak vám z veľkonočných príprav vyhladlo, nezúfajte. Pripravili sme si pre vás aj jednoduchý recept na obed, ktorý môžete servírovať aj na zelený štvrtok. Je totiž so špenátom!

Špenátové placky

Potrebovať budeme:

  • 60 g hladkej múky
  • 0,5 lyžičky kypriaceho prášku
  • štipku soli
  • 20 g masla
  • 200 g špenátu
  • 125 g mozzarelly
  • 1 vajce
  • 1 strúčik cesnaku (nie je nutný)

Špenátové listy najprv sparíme horúcou vodou. Vodu zlejeme a listy pokrájame na menšie kúsky. Všetky ingrediencie zmiešame v miske. Zmes dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 175°C a pečieme asi 15 – 20 minút. Dobrú chuť!