Testujeme - Babymoov Nutribaby

Testujeme - Babymoov Nutribaby>
Názory na multifunkčné prístroje pre domácu výrobu detskej stravy sa rôznia. Niekto si ich nemôže vynachváliť, iný ich považuje za absolútnu zbytočnosť. Bloggerka Terka s Lolou a Alankom pre vás ale dôkladne otestovali prístroj Babymoov Nutribaby. Pre Lolinku som žiadny taký prístroj nezabezpečovala. Sama som na začiatku materstva vôbec netušila, čo všetko bude moje dieťa a hlavne ja potrebovať, takže som nakoniec na začiatku postupne zaobstarala sterilizátor do mikrovlnnej rúry a elektrický ohrievač - oboje pre mňa boli takmer nutnosťou (alebo skôr úľavou oproti inému riešeniu), pretože som ju nedojčila. Neskôr, keď začali prvé príkrmy, som si tiež zaobstarala parný hrniec. V podstate len pre ňu, pretože ani ja ani Mr. Happy jedlám vareným v pare nijako zvlášť neholdujete. Ale svojmu bábätku som chcela dopriať to najzdravšie a varenie na paráčiku mi neprišlo úplne praktické, hlavne kvôli tomu, že sa toho do neho veľa nevošlo. Takže to už bol doma tretí prístroj. Babymoov recenziaAk by som mala k tomu všetkému kupovať ešte výkonný mixér, už by som ho asi nemala v malej kuchyni kam dať. Takže som používala na jej príkrmy len malý tyčový mixér, ktorý síce nebol práve bohvieako výkonný, ale dalo sa to zvládnuť. Keď sa na to pozriem spätne, mohla som hneď na začiatku investovať práve do multifunkčného prístroja. Finančne by ma to v závere vyšlo narovnako, ale ušetrila by som dosť miesta a hlavne by som mala ďalšie možnosti prípravy jedla pre Lolu. To, či sa vám do takej veci oplatí alebo neoplatí investovať, závisí okrem potreby jednotlivých "uľahčovákov" tiež dosť na vašej povahe. Jednoducho povedané, niekto si radšej uľahčí prácu, iný radšej ušetrí peniaze. Ak teda patríte medzi tých, ktorí si radšej zaobstarajú domov skvelého pomocníka na domáce detské príkrmy, možno sa vám táto recenzia bude hodiť. Prístroj Babymoov Nutribaby funguje zároveň ako sterilizátor, ohrievačka detských fliaš aj príkrmov v poháriku (vrátane funkcie rozmrazovania), výkonný mixér (na 0,5 l tekutiny) a parný hrniec (s miskou na zachytávanie vyvarenej šťavy) v jednom. babymoov-recenzia To všetko v rozumnej veľkosti, ktorá nie je podľa môjho názoru ani príliš malá (aby sa v nej nedalo uvariť pre viac detí alebo napríklad aj dieťa a dospelého), ani príliš veľká (aby zabrala veľa miesta). sterilizator

STERILIZÁTOR

Podľa návodu zostavíte behom chvíľky prístroj do funkcie sterilizovania. Zmestia sa doň takto tri veľké fľaše s príslušenstvom a doba sterilizovania je 10 minút. Je to o niečo dlhšie, než u sterilizátorov do mikrovlnnej rúry, ale keďže tak môžem urobiť v parnom hrnci a nemusím k tomu mať osobitný prístroj, rada si tie cca 3 minúty navyše počkám. ohřívačka

OHRIEVAČ

Ako som už napísala vyššie, na ohrievači nájdete funkciu rozmrazovania, ohrievania dojčenských fliaš napr. s mliekom (tu si môžete zvoliť jednak obsah fľaše v ml a tiež to, či má tekutina izbovú teplotu alebo ste ju vybrali z chladničky - podľa toho sa vypočíta čas ohrievania) a ohrievanie detských príkrmov v pohároch (aj tu si môžete vybrať, či ohrievate príkrm o izbovej teplote alebo z chladničky). Časy sú ale orientačné, tak ako u každej ohrievačky, pretože samozrejme záleží na tom, ako je pohár veľký, či je fľaštička skôr široká alebo vysoká, aká hustá je ohrievaná kaša a podobne, takže sa môže stať, že aj napriek tomu, že dodržíte správne všetky nastavenia, nebude hneď zo začiatku príkrm či mlieko ohriate presne tak, ako ste si predstavovali. Behom chvíľky ale prídete na to, aký čas či nastavenie je potrebné zvoliť práve pre vaše obľúbené fľaštičky či príkrmy. Avšak to rozhodne stojí za to, pretože ohrievanie v pare, poprípade vo vode, je jediný zdravý spôsob. Mikrovlnná rúra pri malých deťoch vôbec nie je vhodná. babymoov-nutribaby

VARENIE

No a konečne to najzábavnejšie, a to je varenie . Do tejto sekcie patrí ako výkonný mixér, tak pomerne priestorný parný hrniec s dvomi košmi. Sterilizátor a ohrievačka sa mi momentálne hodia hlavne pre Alanka, zatiaľ čo mixér a parný hrniec pre Lolinku. Veľmi mi uľahčujú už niekoľko týždňov prácu najmä počas dní, keď sa niekam veľmi ponáhľame alebo sa naopak odniekiaľ neskoro vraciame a ja nemám čas na dlhé varenie. S Nutribaby totiž Lole pripravím výdatný čerstvý obed za chvíľku a to je pre mňa vážne výhoda číslo jedna tohto prístroja. Čo všetko sa v ňom dá vymyslieť vám ukážem na niekoľkých receptoch, ktoré nám chutili zo všetkého najviac. Vybrala som dve hlavné jedlá, dve smoothie, dva dezerty a jednu domácu ovocnú desiatu, ktoré môžete deťom (a tiež sebe) s Nutribaby ľahko a rýchlo pripraviť. Fantázii sa ale medze nekladú a možností je samozrejme oveľa viac. Recepty sú tiež upravené skôr pre staršie deti, ale myslím, že varenie prvých príkrmov pre bábätká si v tomto prístroji viete iste predstaviť aj sami :)

Morčacie prsia so zemiakmi a mrkvou

recenzia-babymoov Prvé jedlo, ktoré sme s Nutribaby vyskúšali. Je to jednoduchá, obyčajná a zdravá klasika. Čo je ale práve s Nutribaby super je to, že toto jedlo som Lole stihla pripraviť čerstvé na 12:00 na obed, hoci sme domov z ihriska dorazili o 11:30. Olúpala som a nakrájala zemiak a mrkvu na malé kúsky, pridala kúsok morčacieho prsia, všetko dala do jedného koša parného hrnca a zapla na 17 minút (podľa tabuľky v návode pri prístroji sa všetky tieto potraviny varia plus mínus rovnako dlho). Potom som jej jedlo na tanieri málinko osolila a je to. Výhoda tiež je, že až bude aj Alan na príkrmoch, môžem pre neho a Lolu robiť jedlo zároveň - polku rozmixovať v mixéri (spoločne s vyvarenou šťavou, ktorá sa zachytila ​​v už spomínanej miske pod košmi), polku len pokrájať a trochu dochutiť pre Lolu .

Losos a pyré zo zemiakov a červenej cvikly

losos-MC Vyzerá to ako losos v jahodovej omáčke, ale nenechajte sa zmiasť. Z tejto parádnej chuťovky sa Lolinka len olizovala. Budete potrebovať malú filetu z lososa, 1 zemiak a polovicu cvikly. Zemiak a cviklu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Najskôr dáme variť zemiaky do spodného koša, časovač nastavíme na 20 minút. Po 5 minútach pridáme navrch druhý kôš s lososom a necháme variť. 2 minúty pred koncom pridáme k zemiakom cviklu. Až sa všetko dovarí, dajte zemiaky a cviklu do mixéra a vymixujte hladké pyré (pre staršie dieťa môžete málinko dosoliť, naopak pre začínajúcich stravníkov môžete pyré zmixovať zo všetkých ingrediencií, vrátane lososa a pridať kvapku kvalitného oleja). Filetu môžete na tanieri trochu dochutiť citrónom.

Smoothie a domáce zmrzka z jahôd a kokosového mlieka

smoothieTak toto je absolútna bomba, ktorú by som sa aj ja mohla ládovať pokojne každý deň :) A úplne jednoduchá. Stačí čerstvé jahody, plechovka kokosového mlieka, popr. pár kvapiek agávového sirupu, ak budete chcieť sebe alebo deťom osladiť život trochu viac :) Všetko dohromady zmixujte v mixéri, časť rozdeľte do pohárov na vypitie, časť do formičiek na nanuky a dajte na niekoľko hodín do mrazničky. Lepší nanuk som snáď nikdy nemala! A tu len upozorním, že som (ako môžete vidieť na fotkách) v eufórii a nedočkavosti mixér naozaj poriadne prepchala. Z vlastnej skúsenosti teda odporúčam dodržiavať uvedené maximálne množstvo, pretože keď to preženiete, potečie vám smoothie okolo viečka von.

Mrkvovo-jablčné smoothie s medom

smoothie01-MCVitamínová bomba, ktorú máme radi na raňajky. Dve jabĺčka, dve mrkvy, pár lyžičiek medu (podľa chuti) a voda. Olúpte jabĺčka aj mrkvu, nakrájajte a dajte všetko do mixéra, doplňte čistou vodou po značku 0,5 l a dochuťte medom. Mixér je naozaj parádne výkonný, pretože urobil hladké smoothie v priebehu niekoľkých sekúnd aj z čerstvej mrkvy. Mňam!

Domáca ovocná desiata

ovocna-desiata Lola stále miluje ovocné desiaty, ktoré jedla ako bábätko. Nedivím sa jej, ja ich milujem tiež. A čo potom tie domáce! Pripravím si jedno jabĺčko (olúpané, nakrájané), pár jahôd (cca 10) a jeden banán. Zase nakuknem do návodu na nápovedu, ako dlho sa ktoré ovocie varí a začnem jablkami, ktoré dám do koša ako prvé. Zapnem časovač na 14 minút. Po 4 minútach pridám jahody a nakoniec na posledné dve minúty olúpaný, nakrájaný banán. Potom dám všetko do mixéra a teraz tá bezchybná vychytávka - prístroj má pod košíkmi parného hrnca takú mištičku, ktorá zachytáva vyvarenú šťavu z ovocia. Takže šťavu z misky tiež vylejte do mixéra a všetko spolu dohladka vymixujte. Ak bolo ovocie málo sladké, môžete pre väčšie deti dochutiť napríklad agávovým sirupom.

Smotanový a kakaový dezert

Recept na neho nájdete v malom zošite spolu s niekoľkými ďalšími receptami v krabici od Nutribaby. _MG_4319_1-MCBudete potrebovať dve vajcia, 20 cl mlieka, 5 cl smotany na šľahanie a 30 g trstinového cukru, poprípade štipku kakaa. Oddeľte jeden vaječný bielok. Dajte celé vajcia a žĺtok s mliekom, šľahačkou a cukrom do misky mixéra a rozmixujte. Potom rozdeľte zmes do niekoľkých šálok alebo mištičiek (čokoľvek, čo je vhodné do mikrovlnky, môžete použiť aj do parného hrnca) a zakryte ich. Ak chcete, môžete do časti zmesi pridať štipku kakaa. Varte v pare cca 15 minút, pred podávaním nechajte vychladnúť. Nakoniec teda malý súhrn plusov a mínusov multifunkčného prístroja Babymoov Nutribaby (podľa môjho názoru):

Plusy:

  • je celkom malý a skladný, nahradí vám 4 iné prístroje užitočné pre výrobu detskej stravy
  • zároveň je ale väčší, než niektoré multifunkčné prístroje iných značiek, takže v ňom pohodlne uvaríte aj pre viac detí, prípadne pre dieťa a dospelého (čo je pre mamičky na materskej super)
  • ak žijete trochu uponáhľaný akčný život, oceníte naozaj rýchlu a jednoduchú prípravu napr. obeda v priebehu niekoľkých minút
  • varenie v pare je jedna z najzdravších foriem prípravy jedla a je vhodná pre deti od prvých príkrmov
  • pre mňa bude hrozne super napríklad aj na cestovanie (v lete k babičke a podobne). Keď bola Lola maličká, tak som potrebné ohrievače a sterilizátor brala vždy so sebou. Takto budem mať (pri rovnakom mieste v taške) so sebou všetko potrebné na varenie pre obe deti aj na dlhšiu dobu
  • motivácia k vareniu domáceho jedla deťom - v dnešnej uponáhľanej dobe sa do toho každému totiž tak úplne nechce, Nutribaby ale prácu uľahčia, a tým podľa mňa navnadí na varenie aj mamičky, ktoré by inak inklinovali skôr k kupovanej hotové strave vo fľaštičkách
  • je naozaj vymyslený špeciálne na prípravu práve detskej stravy - napríklad miska na zachytávanie vyvarenej šťavy z ovocia a zeleniny je naozaj vychytávka, ktorá mi u "normálneho" parného hrnca chýbala

Mínusy:

  • ak sa hodláte týmto spôsobom stravovať celá rodina (plno rodín dnes inklinuje k zdravšej forme stravovania práve napríklad varením v pare), kapacitne vám tento prístroj stačiť určite nebude, je naozaj určený na prípravu jedál deťom
  • vyššie obstarávacie náklady (oplatí sa niekomu, kto by tieto prístroje zaobstarával aj zvlášť - plno ľudí sa bez ohrievačky a parného hrnca zaobíde, záleží to skrátka na vás, aké máte preferencie); mne by sa napríklad ale býval vyplatil už aj u Loly, keď si sčítam, koľko som utratila za každú vec zvlášť
Tak, to je taký celkom výživný článok o tom, ako a čo si teraz varíme :) Ako som už zdôraznila na začiatku - to, či sa vám vyplatí alebo nevyplatí do tohto prístroja investovať, záleží najviac na vašej povahe. Ja som vážne veľmi rada, že ho máme doma a že som mala možnosť si vyskúšať, ako veľmi mi niektoré uponáhľané dni uľahčil prácu a aké vynikajúce sú čerstvé domáce desiaty :) A smoothie si teraz na raňajky dávame každý deň! Takže na mňa funguje aj tá motivácia :D Dúfam, že moja recenzia bude užitočná mamičkám, ktoré sa rozhodujú, či si Nutribaby zaobstarať alebo nie. Pokiaľ naopak patríte k mamičkám, ktoré podobné prístroje považujú za zbytočnosť, môžete sa napríklad aspoň nechať inšpirovať nami vyskúšanými receptami! :) Prístroj si môžete zakúpiť TU.