Ako znížit finančné náklady? Máme pre vás niekoľko tipov!

Ako znížit finančné náklady? Máme pre vás niekoľko tipov!>
Vychovávat deti v dnešnej dobe nie je vôbec lacná záležitosť. Stačí si vziať kalkulačku a spočítať všetky mesačné náklady. Ľahko zistíte, že rodičovský príspevok niekedy naozaj nestačí. Čo stojí najviac a ako môžete ušetriť?

Dojčenské mlieko

To vás asi neprekvapí. Spotreba umelého mlieka a minuté peniaze každý mesiac rastú. Nechceme písať presnú cenu, záleží na konkrétnej značke.

Ako ušetriť?

Ak dieťatko ešte len čakáte, určite ušetríte dojčením. Pokiaľ už umelé mlieko používate, nakupujte v akciách. Ideálne je nakúpiť viac balení za výhodnú cenu. Nielen že máte na chvíľku vystarané, ale zvyčajne je cena ešte výhodnejšia.

Jednorazové plienky

Celková mesačná čiastka za plienky sa môže poriadne vyšplhať.

Ako ušetriť?

BMB070026-8594161573234 Skúste nakupovať cenovo výhodnejšie mesačné balenie plienok. Variantou je tiež látkovanie. Možno vás prekvapí, aké je používanie látkových plienok ľahké a obľúbi si ich aj vaše dieťatko. Počiatočná investícia je síce vyššia, ale hneď potom už začínate šetriť. Možnosťou je tiež kombinácia. Používajte látkové plienky cez deň a jednorazové v noci.

Výbavička

Ak čakáte prvé dieťatko, určite uvažujete o tom, koľko vás bude stáť kočík, autosedačka, postieľka, prebaľovací pult a ďalšie "drobnosti". Obstaranie tejto výbavy sa často vyšplhá až do tisícky eur.

Ako ušetriť?

Sú vo vašej rodine väčšie deti? Opýtajte sa, či im tieto veci nezostali. Ak u vás v rodine väčšie deti nie sú, skúste detské bazáriky či second handy, ktoré majú často bohatý sortiment. Chcete vedieť, ako vybrať prvú autosedačku? Pozrite sa na naše inštruktážne video https://youtu.be/2ZWbpI3roo8

Oblečenie

Tu si nebudeme nič nahovárať - detskému oblečenie sa dá len ťažko odolať, komu by sa tie malé vecičky nepáčili?

Ako ušetriť?

Keď sa mi narodila malá Terezka, dostali sme veľa oblečenia od blízkych. Ja sama som nemusela kupovať skoro nič a rovnako ani všetko neunosila. Je úplne zbytočné mať doma hromadu oblečenia, dieťatka rastú rýchlo. Opäť sa skúste opýtať, či niekto nemá oblečenia po svojich deťoch. Nebojte sa využívať detské bazáriky s oblečením. Veľa vecí je tam skoro nenosených a úplne nových. Dieťatko toho nepotrebuje moc, hlavne že má vás :-)

Jedlo

Vaše maličké začalo jesť príkrmy a vy stojíte pred otázkou, ako často ich kupovať alebo či variť. Zo začiatku toho síce dieťatko nezje moc, ale ušetriť sa dá.

Ako ušetriť?

Ak je to možné, varte príkrmy doma. Budete síce musieť najprv investovať do kvalitného ručného mixéra, ale keď to porovnáte s cenou príkrmov v pohároch, za krátky čas sa vám to vráti. Niektoré mamičky aj deti však preferujú kupované príkrmy, a tak sa oplatí sledovať rôzne cenové akcie.