Budem otec: Som na to pripravený?

Budem otec: Som na to pripravený?>

Cítite sa byť pripravený na túto vzrušujúcu cestu plnú zodpovednosti, ale aj zábavy? Ak sa občas sami správate ako dieťa, asi to nie je najlepšie znamenie. Ale nič ešte nemusí byť stratené. Ako zistiť, či sa na rolu otca už skutočne hodíte? Jednoduchý návod vám asi nikto neposkytne.

Existuje správny vek?

Povedzme, že ste so ženou, ktorú milujete a myslíte to s ňou vážne. Je to dobrý začiatok. Čo okrem toho ešte zvážiť? Vek je takisto dôležitý. Časy sa menia, takže dnes vekové rozhranie od 25 do 35 sa javí ako ideálne. Čísla okolo tejto množiny sú ešte stále tiež v pohode.

Kde ste vy a vaša partnerka?

Hrať v prospech aj neprospech môže veľa faktorov. Pamätajte však, to, na čom najviac záleží je láska. Dokončená škola, vhodné zamestnanie, nejaké to zázemie. Ak sa obaja cítite dostatočne pripravení, nie je dôvod rozhodnutie odkladať.

Stanoviť si priority

Predtým, než sa vrhnete do záväzku byť zodpovedný za život ďalšej živej bytosti, uistite sa, že viete, aké sú vaše očakávania od života. Ak chcete byť úspešný po profesionálnej stránke, zabezpečte si najprv istú finančnú stabilitu. Keď už zároveň máte silný, prosperujúci vzťah aj s milujúcou partnerkou, rozhodnutie založiť si rodinu príde spontánnejšie.

Začínate byť namäkko z detí okolo

Postupne si všímate tie malé stvorenia a pri ich pozorovaní sa vám zakaždým vytvorí úsmev na tvári. Prestáva vám vadiť ich plač a fňukanie. Tešíte sa na čas, strávený s dieťaťom vášho najlepšieho kamaráta. Zo začiatku sa tomu snažíte silou - mocou brániť, až kým detskému čaru úplne nepodľahnete.

isifa_74957427

Vaše finančné plány zahŕňajú výdavky na potenciálnu rodinu

Z nevysvetliteľného dôvodu sa z vás stal praktický človek. Kúpili ste si Volvo miesto športového vozidla, o ktorom ste snívali ako tínedžer. Rozmýšľate o pozemku na kraji mesta miesto 2-izbového podnájmu s najlepšími reštauráciami a barmi v okolí. Prestali ste premýšľať výlučne nad tým, čo si za svoje peniaze môžete kúpiť vy sám. Premýšľate, že by ste ich mohli utratiť aj na niečo naozaj hodnotné.

Chcete pokračovať v rodinnej tradícii

Rozmýšľate nad tým, aké super to je, mať potomkov, ktorí budú nosiť vaše meno. Ste si istí, že ak by ste prípadnú radostnú novinu oznámili svojim rodičom, boli by šťastím bez seba. Potešili by sa určite aj súrodenci a ďalší rodinní príslušníci. Pre väčšinu rodiny je predsa nový prírastok obrovskou potechou. Teda až dovtedy, kým sa z neho nestane nevychovaný tínedžer. Ale dovtedy ešte času dosť.