Vyberáme prvú kombinézu. Ako na to?

Vyberáme prvú kombinézu. Ako na to?>
Chladné počasie je tu a zima na seba tiež nenechá dlho čakať. Čakajú Vás s drobčekom úplne prvé zimné prechádzky alebo už máte doma parťáka na stavanie snehuliaka a poriadnu guľovačku? V každom prípade pripravte na chladnejšie obdobie aj detský šatník. Ak máte doma ešte malé bábätko, je pre Vás príprava na von pomerne jednoduchá. Fusak, prípadne kombinéza, hodiť sa môže aj dečka. Aby dieťatku neoziabali nožičky, môžete si zaobstarať aj nánožník. Nezabudnite tiež na ochranu hlavičky a ručičiek. A hurá von. Máte doma už batoľa, ktoré vám v kočíku s fusakom rozhodne nevydrží? Stavte na kombinézu. Na čo sa pri výbere kombinézy zamerať?

Vodeodolnosť

U kombinézy samozrejme počítate s nejakým tým váľaním po zemi, sem tam padnutím na zadok alebo rovno tvorením anjelíčkov v snehu, kedy sa všetci rozplasnete do bielej periny. Od kombinézy potom očakávate, že všetky tieto radovánky vydrží a dieťa bude v suchu. Výrobcovia sa toho snažia docieliť v zásade dvoma spôsobmi. Náter Jedným zo spôsobov, ako ochrániť drobca pred premoknutím, je tzv. náter. Jedná sa o lacnejší variant, kedy je kombinéza natretá špeciálnym "náterom", ktorý poskytuje pomerne dobrú nepremokavosť. Výhodou je nižšia cena, nevýhodou potom to, že kombinéza po niekoľkých rokoch túto vlastnosť stráca. Membrána Na trhu sa môžete stretnúť aj s tzv. membránovými kombinézami. Pri nákupe takéhoto kusu oblečenia budete síce musieť siahnuť hlbšie do peňaženky, máte ale záruku, že vám vydrží naozaj dlho. Najväčšou výhodou je potom fakt, že kombinéza jednak neprepustí sneh ani vodu a súčasne dokáže odvádzať pot. V oboch prípadoch sa nezabudnite pozrieť aj na to, či má kombinéza vodotesne zatavené či podlepené zipsy. Ak nie, je vysoko pravdepodobné, že sa vlhko dostane dovnútra práve týmito štrbinami. Pojmom, s ktorým sa v súvislosti s vodotesnosťou pravdepodobne tiež stretnete, je vodný stĺpec. Príslušné číslo potom jednoducho udáva, koľko toho bunda vydrží, než začne presakovať. Pre mierne podnebie potom väčšinou postačí odev s vodným stĺpcom 5 000 mm.

Oderuodolnosť

To, že dospelému stačí ku šťastiu romantická prechádzka zasneženou krajinou či schádzanie kopcov na lyžiach, je jedna vec. Deti skáču, váľajú sa a neúnavne šantia. Z toho dôvodu je vhodné sa pri obstaraní kombinézy zamerať aj na to, či je oderuvzdorná. Určite by si nikto z nás neželal zaobstarať dieťaťu kombinézu a po prvej zimnej prechádzke ju zničenú vyhadzovať.

A ešte niečo naviac

Okrem vodeodolnosti, ktorú od kombinézy tak nejako prirodzene očakávame, sa môžeme stretnúť aj s rôznymi praktickými vychytávkami.
  • zateplená sedacia časť
  • reflexné prvky
  • bezpečné zakončenie zipsu pri brade
  • odnímateľná kapucňa
  • zosilnená látka v oblasti kolien
Ešte si stále nie ste istí, akú kombinézu by ste si radi zaobstarali? Pozrite sa na našu ponuku značiek Ducksday, Reima a Lodger. Ducksday Zakladatelia belgickej značky Ducksday si dali za cieľ dopriať deťom tie najkrajšie zážitky za každého počasia. Okrem detských kombinéz u nás nájdete ich bundy, nohavice či rukavice. Reima Značka Reima pochádza z Fínska, kde sú na chladné počasie ozajstnými odborníkmi. Ich oblečenie je funkčné a spoľahlivé, zaujme vás i krásnym dizajnom. Lodger Holandská značka Lodger je známa svojimi jemnými farbami a nápaditými vzormi. Do chladného počasia sa vám budú hodiť ako ich kombinézy, tak spacie vaky či fusaky. Či už si vo výsledku vyberiete akúkoľvek kombinézu, nezabudnite si zimnú zábavu s deťmi hlavne naplno užiť. Za pár rokov si na natrhnutý rukáv či hodiny sušenia pančucháčov ani nespomeniete. Zostanú vám hlavne spomienky na iskričky v očiach a smiech vašich najmenších.

Na koniec pripojíme ešte nejakú tú inšpiráciu:

  1. DUCKSDAY Kombinéza detská zimná Ace
  2. REIMA Dievčenský membránový overal Louna - raspberry pink
  3. LODGER Skier Botanimal Donkey