Ako správne vybrať cumlík?

Ako správne vybrať cumlík?>
Nie je cumlík ako cumlík, však? Na trhu je veľké množstvo ako tvarov, tak materiálov, farebných prevedení, dizajnov. Ako sa v tom jeden človek má vyznať? Nebojte sa! Spolu s nami už výber cumlíka nebude žiadne trápenie. V dnešnom článku si povieme, čo všetko je potrebné vedieť, ak idete prvý cumlík vyberať, prečo je na trhu tak veľa dizajnov, čo je lepšie a by sme naopak nikdy nemali robiť. Poďte sa spolu s nami na to pozrieť!

Problém č. 1 – veľkosť

Neviete presne, aká veľkosť je vhodná pre vášho drobca? Výrobcovia nám to našťastie zjednodušujú a na krabičku či obal cumlíka píšu aspoň mesiace veku dieťaťa. Podľa toho presne viete, ktorý cumlík je pre drobca najvhodnejší. Najčastejšie sú to cumlík od 0–6 mesiacov, od 6–12 mesiacov a potom tie najväčšie od 12–36 mesiacov. Na trhu však zoženiete aj cumlíky pre predčasne narodené detičky, ktoré predsa len majú ústočka menšie ako detičky narodené v čase predpokladaného termínu.

Avent Soothie 3mProblém č. 2 – materiál

Zásada, ktorú by ste mali dodržiavať. NIKDY nekupujte dudlíky v pochybným obchodoch, v nešpecializovaných predajniach. A to z jedného jednoduchého dôvodu – materiál môže byť závadný, tvar môže deformovať vyvíjajúce sa ústočká. Na trhu sú cumlíky z dvoch rozdielnych materiálov – z kaučuku a z latextu. Výber materiálu je viac menej na vás a na dieťati. Ono samo si totiž môže vybrať, čo mu „chutí“ viac.

Širokú ponuku cumlíkov či doplnkov k nim nájdete na Feedo.sk 


Problém č. 3 – tvar

Chicco cumlík celokaučukovýPri výbere narazíte na to, že dudlíky majú dva tvary. Ten prvý je akoby slzička, druhý je na jednej strane skosený. Je tomu tak najmä preto, aby sa cumlík prispôsobil jazyku pri saní a nedoformoval tak rast prvých zúbkov.  Aj tu platí - kúpiť oba tvary a skúšať, pokiaľ si dieťa nevyberie.

Dajte pozor najmä na:

  • dierky po bokoch cumlíka – tie zaisťujú priechod vzduchu a cumlík sa tak neprilepí k tváričke
  • pozor na to, kde cumlík kupujete – ruky preč od pochybných obchodov!