Ako správne skladovať prvé príkrmy?

Ako správne skladovať prvé príkrmy?>
Mrkva, zemiak, brokolica, cuketa a stále dookola. Už nás to trošku omrzelo. Samozrejme, že prikrmovať sme začali podľa pokynov detskej lekárky (aspoň v rámci možností, naše babky pokyny ignorujú). Po pár týždňoch sme ale začali uvažovať aj nad ďalšími možnosťami. Testuje pre vás Veronika a Martinko  unnamed-4Jednak sa mi nechcelo variť stále to isté a samozrejme malému Martinkovi sa nechcelo stále jesť to isté. Skúmala som rôzne variácie, ktoré mám pri varení prvých príkrmov pre takého malého špunta. Nielenže máme ešte málo možností, ale Martinko ani nevie spapať veľa a tak nastala otázka koľko variť a ako uskladniť to, čo sa zvýši, čo sa stáva čím ďalej, tým menej.

Zásobník na ľad - naozaj funguje?

Dostala som super tipy od maminiek okolo seba. Napríklad zamraziť jedlo do nádoby na ľad. Zo začiatku to bolo super, ale ukázalo sa, že tento náš trpaslík je veľký papkáč a na obed by zjedol aj všetky kocky. Ok, beriem, mohol to mať v kockách ako v tých moderných reštauráciách s molekulárnou gastronómiou, no ale uznajte, ešte je na taký luxus malý. Potom som sa dopočula o týchto nádobách na uskladňovanie jedla od značky Avent.

Avent Via jedálenská súpravaAvent je naša srdcovka

My sme celkovo "avenťáci" - kojenecké fľaše, mixér, odsávačka, detská manikúra, sterilizačka, atď. Asi sme konzervatívni, alebo čo. Bez váhania sme teda išli do toho a vyskúšali nádoby. Ak je tu náhodou niekto, kto ešte značku Philips Avent nepozná, je to výrobca všetkého, čo som vyššie vymenovala, teda detské fľaše, odsávačky mlieka a ostatných doplnkov pre kŕmenie detí, ako aj zdravotníckych potrieb pre deti. Značka Avent ako prvá priniesla na trh kojenecké fľaše vyrobené zo silikónu bez zápachu a chuti. Okrem toho, predstavili ako prví aj parné sterilizátory a tiež tie do mikrovlnky. V roku 2006 kúpila Avent spoločnosť Philips a odvtedy je ich oficiálny názov Philips Avent. No to len tak, aby ste mali potuchy.

Avent jedálenskú súpravu pre batoľa si už dnes môžete kúpiť v skvelej akcii pod krycím názvom Feedomama prichádza! Chcete vedieť viac? 


Plusy nádob na prvé príkrmy

Na všetkých výrobkoch a je jedno aká značka, sa dajú nájsť plusy a mínusy.

+ dokonalá priliehavosť vrchnáčika

Tieto super nádobky majú hneď niekoľko výhod. Vrchnáčik na nich sadne úplne dokonale a preto sa nemôže stať, že by ste niečo vyliali. Môže sa to vlastne stať, ak nedotiahnete vrchnák, ale zato nemôže Avent.

unnamed+ miesto na popis príkrmu či jedla

Na boku pohárika je miesto na písanie (áno písanie!) ceruzkou a môžete si zaznačiť, kedy ste jedlo pripravili (prípadne pre oteckov napísať čo to je, ak by to nevedeli identifikovať, alebo si po nich môžete kresliť ako ja :) ).

+ vrchnáčiky sedia na obe veľkosti

Hoci sú v balení dve veľkosti pohárikov, vrchnáčiky sú rovnakej veľkosti a poháriky môžete tak na seba ukladať a oni do seba krásne zapadajú (také lego pre matky na materskej).

+ vhodné ako do chladničky, tak do mrazničky

Úplne bez problémov znesú nielen chladničku ale aj mrazničku. Taktiež ich môžete dať do umývačky riadu, sterilizátora (prvé dve mám odskúšané) a tiež do ohrievača na fľaše (písali na krabici, ale keďže do dnešného dňa netuším načo presne ten ohrievač slúži, nezaobstarala som si ho).

+ ako bonus lyžička na prvé príkrmy

Veronika VančoA ako bonus tadá - balenie obasahuje aj lyžičku na prvé príkrmy. Takú peknú oranžovú a čo sa mne veľmi páči, je úzka. Lebo neviem ako vaše deti, ale to moje má malé ústa a tie široké sa mu do nich nezmestia. Takže milé mamičky, ak hľadáte nádobky na jedlo pre dieťa, a to nielen na prvé príkrmy, ale aj na neskôr (pokrájaná zelenina a ovocie), určite vyskúšajte poháriky od Aventu. My sme ich zamilovali. Veronikinu story o materstve môžete sledovať na jej blogu - Mamou nečakane :-) A nájdete ju Mother unexpectedly.