Ako si zachovať opálenú pokožku?

Ako si zachovať opálenú pokožku?>
Keď sa vám konečne podarí získať krásny bronzový odtieň, je logické, že sa ho nebudete chcieť len tak vzdať. Aby ste o svoje opálenie neprišli, je potrebné sa o neho dôkladne starať. Čo teda robiť, aby vám vydržalo po celé leto? Hneď v úvode je potrebné povedať, že je potrebné myslieť na to, že si chcete úžasne hnedú pokožku zachovať hneď od samého začiatku, nie až keď sa vrátite z exotickej dovolenky domov. Dôvod pre to je veľmi jednoduchý - už totiž samotným spôsobom opaľovania rozhodujete, ako dlho vám bronzová pokožka vydrží.

Záleží na tom, ako sa opaľujete

Nivea-mini-opalovacie-mliekoOpaľujte sa preto pomaly a pozvoľna. Platí, že čím pomalšie sa opaľujete, tým dlhšie vám to vydrží. Naopak, keď vyleziete svojvoľne na prvé slniečko bez ochranného krému a presedíte na ňom celé popoludnie, tak sa akurát tak spálite. Koža síce neskôr tiež zhnedne, ale už za pár týždňov bude opäť biela. Oveľa lepšie preto je opaľovať sa len dohneda a červenú a mnohokrát aj bolestivú fázu radšej úplne preskočiť. Takto získaný hnedý odtieň je totiž oveľa trvácnejší. Nikdy nezabúdajte na opaľovaciu kozmetiku! Zo začiatku sa poctivo mažte krémom s aspoň 30 SPF a po pár dňoch na slniečku už budete môcť prejsť k pätnástke.

Nezabúdajte na hydratáciu

Opálená koža má sklony k vysúšaniu, preto ju pravidelne vyživujte a hydratujte kvalitným telovým mliekom. Ideálne je zaobstarať si aj špeciálne mlieko určené na starostlivosť po opaľovaní. Obsahuje totiž upokojujúce zložky, ktoré zmierňujú prípadné poškodenie pleti slnečnými lúčmi. Dnes sa navyše predávajú také mlieka, ktoré majú schopnosť opálenie udržať a predĺžiť. Pamätajte, že koža, ktorá je hydratovaná, je lesklá a vyzerá zdravšie. Raz za týždeň môžete vykonať aj jemný peeling celého tela. Rozhodne sa nemusíte báť, že by ste sa týmto "obrusovaním" pokožky pripravila o bronzový odtieň. V skutočnosti je to totiž presne naopak. Koža sa zbaví odumretých častí, a opálenie sa tak ešte viac zvýrazní. Navyše na takto ošetrenú kožu budú lepšie pôsobiť všetky vyživujúce mlieka aj ochranné krémy, pretože účinným látkam nebudú v ceste brániť žiadne odumreté kožné bunky.

Pozor na chlór a solária

Ak je to len trochu možné, vyhnite sa bazénom s chlórovanou vodu, ale aj soláriám a horúcim sprchám. Všetky tieto vplyvy totiž kožu ešte viac vysušujú a urýchľujú jej odlupovanie. Mimochodom, vedeli ste, že koža, ktorá je zvyknutá na solárium, sa potom na slniečku opaľuje len veľmi pomaly? Dajte preto pozor, aby ste sa nezdravým "umelým" opaľovaním v niektorom zo salónov krásy nepripravili o prirodzený bronzový odtieň.

Podporte farbu po dovolenke

Na chvíle strávené na pláži už len spomínate? Napriek tomu môžete opálenú kožu ešte podporiť, aby vám vydržala napríklad až do zimy. Dodržujte pravidelný pitný režim a môžete si zaobstarať aj tabletky s beta karoténom, ktoré opálenú pokožku udržia dlhšie krásnu. Pomaly sa vytrácajúce opálenie môžete dopĺňať ešte kvalitnými samoopaľovacími krémami, gélmi alebo sprejmi.