Ako si užiť kempovanie s deťmi

Ako si užiť kempovanie s deťmi>
Leto priamo nabáda k novým zážitkom. Vytiahnite svoje deti pod stan! Ak bývate v dome, môžete si vyskúšať kempovanie na záhrade. A ak tú možnosť nemáte, zbaľte do auta stan, spacáky, piknikový kôš s jedlom a vydajte sa do prírody. Svojim deťom tak môžete dopriať zážitok, na ktorý nikdy nezabudnú.

Hry

Pri kempovaní môžete zažiť veľa zábavy vďaka rôznym hrám. Pokiaľ sa rozhodnete kempovať na záhrade a je teplo, nafúknite si bazén, rozdeľte sa do dvoch skupiniek a pred každú skupinu postavte džbán s vodou a niekoľko plastových pohárikov. Úlohou bude čo najrýchlejšie vyprázdniť džbán a vodu z neho preniesť do bazéna. Skupina, ktorá vyhrá, má právo na prvý skok :-) Ak kempujete v lese, je ideálna hra na veveričky. Z rodiny sa vyberie jeden dobrovoľník, ktorý bude ostatné veveričky chytať. Každý si musí vybrať jeden strom a keď veľká veverica (dobrovoľník) povie "výmena" musia si veveričky nájsť iný strom. Ak však veľká veverička chytí malú, odovzdá jej úlohu a rola sa vymení. Určite vás napadne veľa ďalších aktivít ako sa vonku s deti zabaviť.

Po západe slnka

Po zotmení môžete využiť jednoduchú hru s baterkou. Vezmite ju a ukryte sa do trávy alebo za strom. Vyzvite svoje deti, nech hľadajú svetielko. Môžete si tiež urobiť táborák - najlepšie s gitarou, trempskými pesničkami a špekáčiky. Ak sú vaše deti už trochu väčšie, môžete im pripraviť bojovku s ľahkými úlohami. Fantázii sa medze nekladú. Nezabudnite sa ale prispôsobiť veku dieťaťa, najlepšie je vždy ísť aspoň s jedným dospelým "parťákom".

Na čom si pochutnáte

Môžete si opekať klobásy, marinované mäso, alebo špízy. Skúsiť si môžete tiež opiecť Marshmallow. Niekto ich miluje, niekto neznáša. Kam sa zaradíte vy? Nezabudnite pribaliť ovocie a zeleninu, prípadne si dopredu urobte šalát. Prajeme vám príjemné kempovanie a veľa zábavy! Napíšte nám do komentárov, či aj vy jazdíte so svojimi deťmi pod stan a aké zážitky ste si priviezli!