Ako sa hrať s dieťaťom v 2. mesiaci?

Ako sa hrať s dieťaťom v 2. mesiaci?>
Počas prvého mesiaca sme sa hrali s hrkálkami, cvičili sme zmysly a užívali si jemné masáže. Druhý mesiac je tu a pre vás to znamená dobrú správu - môžete si v rámci hry dovoliť oveľa viac vecí, a rozvíjať tak dieťatko správnym smerom. Poďte sa pozrieť na tie najzábavnejšie aktivity.

Prekvapujte ho

Deti sa rodia so skvelými inštinktami. Počas prvého mesiaca ste ich sluch bystrili hrkálkami. Teraz už je dieťatko pripravené na to, aby ste ho trochu "vodili za nos". Čo budete potrebovať? Rôzne predmety z domácnosti, ktoré vytvárajú zvuky - celofán, igelitové vrecko, hračky... Fantázii sa medze nekladú. Ľahnite si vedľa dieťatka a tieto predmety si vezmite ku sebe. Každý jeden zvuk mu predveďte a predstavte mu predmet, ktorý daný zvuk vydáva. Nechajte, nech si predmet ohmatá. Okrem sluchu tak precvičíte aj hmat. Nebojte sa túto činnosť podstupovať pravidelne a využívať rôzne druhy hračiek a predmetov.

Koordinácia ruka - oko

V druhom mesiaci sa v dieťatku rodí "búchacia" technika, a preto je vhodné zaobstarať hračku nad posteľ alebo kočík. Práve tá totiž dieťatku pomôže nadviazať kontakt s okolím a precvičovať koordináciu. Na podporu schopnosti koordinácie rúk a očí môžete využívať aj - ​​vlasec, kĺbko a ľahké predmety, ako sú plastové odmerky alebo hrkálky. Aj táto aktivita je veľmi jednoduchá a zároveň užitočná. Stačí keď ľahké predmety zavesíte na lanko či vlasec. Predmety by nemali byť ani príliš veľké, ani malé, aby nedošlo k ublíženiu. Voľte radšej plastové veci či hryzátka. Zaveste ich a postupne ich obmieňajte. Všímajte si, ako na to dieťatko reaguje, či sa ich dotýka, sleduje ich. Predmety striedajte ideálne po 5 minútach.

Využite prechádzku s kočíkom

Hrajte sa aj na prechádzke. Využite na to napríklad rôzne lístky či kvetmi. Leto je pre túto aktivitu ideálne. Dieťatku ich ukážte, nechajte, nech sa ich dotkne a opäť ich striedajte - ukazujte rôzne tvary i farbu. Nezabúdajte, že každé dieťatko je iné a vyvíja sa rôznym tempom. Tieto aktivity môžete zaradiť medzi druhým a šiestym mesiacom. Nie je dôvod sa premáhať, ak sa na to ešte vy alebo vaše dieťatko necítite.

Prajeme veľa zábavy a radosti pri objavovaní nových vecí :-)