Ako sa hrať s dieťatkom v 5. mesiaci?

Ako sa hrať s dieťatkom v 5. mesiaci?>
Ešte ste neskúsili prvú lyžičku? V piatom mesiaci je na to ideálna doba. Jedlo sa navyše môžete veľmi ľahko premeniť na zábavu. Okrem toho vás v tomto mesiaci opäť čakajú zábavnejšie hry a vaše bábätko bude zdatnejšie, vnímavejšie a šikovnejšie. Poďte sa inšpirovať!

Pristávacia plocha pre lyžičky

Vaše dieťatko doteraz poznalo len materské mlieko alebo umelú výživu. Čoskoro ale začne vysielať prvý signály a dožadovať sa prvej lyžičky. Spojte to so zábavnou aktivitou. Budete potrebovať - ​​detskú lyžičku. Ako na to - hru, kedy lyžička predstavuje lietadielko, ktoré letí do pusy už asi poznáte. Skúste ale aj iné variácie. Raz to môže byť raketa, druhýkrát lodička, ktorá pláva do prístavu. Jedlo musí byť predsa trochu zábava.

Kde je moje hračka?

Nastáva ten pravý čas deťom vysvetliť, že keď niečo zmizne z dohľadu, neznamená to ešte, že sa to stratilo navždy. Budete potrebovať - ​​obľúbené hračky, hrkálky, niekoľko krabíc. Ako na to - pri tejto aktivite stačí dieťa usadiť trebárs na gauč a ukázať mu jeho obľúbenú hračku. Tú potom schovajte do jednej z krabíc, ktoré umiestnite vedľa seba. Opýtajte sa, kam sa hračka ukryla. Ukazujte mu prázdne krabice, jednu po druhej. Potom s prekvapením odhlate poslednú krabicu, kde bude hračka schovaná. Nechajte bábätko, nech si ju ohmatá. Táto hra vás môže sprevádzať až do prvého roku života! U detí je veľmi obľúbená - vyskúšané.

Nahrávacie štúdio

Keď sa dieťatko prvýkrát počuje, je to okamih, ktorý si chcete pamätať navždy. Budete potrebovať - ​​nahrávacie zariadenie (diktafón, mobil, počítač ...). Ako na to - umiestnite mobil alebo iné nahrávacie zariadenie k vášmu dieťatku a povzbuďte ho k bľabotaniu. Trebárs obrázkovou knižkou, pošteklením nôžky alebo niečím, čo na vaše dieťatko funguje :-) Po chvíľke nahrávanie stopnite a záznam si pustite. Sledujte reakciu a podporte dieťa vetou "Kto to tam je? Áno, si to ty!". Nezabudnite si nahrávku uložiť a pripomínať ju dieťatku aj v ďalších dňoch. Nám sa napríklad osvedčila ako super zábava pri ceste autom.

Ďalšie možnosti

Určite poznáte zaujímavé riekanky. Aj s tými v tomto veku uspejete. Skúste si tiež zahrať tieňové divadlo. Stačí vám na to stena, baterka a herecké schopnosti. Pri zrkadle môžete s bábätkom napodobňovať rôzne výrazy tváre. Nezabudnite, že sa každé dieťa vyvíja iným tempom. Aj v prípade týchto aktivít môžete počkať a vyskúšať ich až o niekoľko týždňov neskôr. Prajeme vám veľa zábavy a radosti!

Neutiekli vám predchádzajúce diely?

Ako si hrať s bábätkom v 1. mesiaci - TU >> Ako si hrať s bábätkom v 2. mesiaci - TU >> Ako si hrať s bábätkom v 3. mesiaci - TU >> Ako si hrať s bábätkom v 4. mesiaci - TU >>