Ako pripraviť a zavádzať nemliečne príkrmy

Ako pripraviť a zavádzať nemliečne príkrmy>
Zavádzanie príkrmov do jedálnička dieťatka je vždy veľká udalosť. Prvé nemliečne príkrmy skúšame deťom podávať od ukončeného 4. mesiaca, plne dojčeným prospievajúcimi bábätkám po 6. mesiaci. Vhodné je určite začať príkrmom zeleninovým. Keby sme totiž začali ovocnými, môže sa stať, že sa na menej výraznú chuť zeleniny nebude náš malý maškrtník tváriť zrovna pekne. Nie je však chybou začať podľa chuti dieťaťa alebo miestnych zvyklostí ryžovou alebo kukuričnou kašou alebo aj ovocným pyré. Zeleninový príkrm varte z jedného druhu zeleniny a podávajte ho na obed, zo začiatku vo forme predjedla, neskôr ako samostatný chod. Postupne použite rôzne druhy zeleniny a v priebehu 2 – 3 týždňov zmeňte na mäsovo-zeleninový príkrm. Mäso podávajte 5 – 6 × týždenne, raz týždenne môžete mäso nahradiť aj vareným vaječným žĺtkom. Najvhodnejšie mäso je hydinové, králičie a jahňacie. Starším dojčatám podávame aj morské ryby 1× týždenne – losos, tuniak, treska. U alergikov sa ich podávaniu tiež nevyhýbame, sledujeme ale pozornejšie, či nevzniknú nežiaduce prejavy. Zo zeleniny odporúčame pripravovať tekvicu, mrkvu, cuketu, brokolicu, zemiaky a špenát. Polievku alebo hustejší príkrm môžete obohatiť polovicou kávovej lyžičky kvalitného rastlinného oleja. Do príkrmu môžete pridať aj mokka lyžičku svetlej zápražky. Je potrebné dodržiavať výber akostnej zeleniny (pozor na dusičnany v karotke a ostatnej zelenine!) a tiež hygienické zásady prípravy jedla. Vyberajte bio zeleninu, ale z overených zdrojov a čerstvú. Uvarenú porciu už znova neohrievajte a nepodávajte. Ak práve riešite u svojich najmenších zavádzanie zeleninových a mäsovo-zeleninových príkrmov vyskúšajte absolútnu novinku z radu detskej výživy Sunar BIO. Nové príkrmy v tej najvyššej BIO Baby kvalite sú určené pre dojčatá už od ukončeného 4. mesiaca veku. Vyznačujú sa jemnou konzistenciou a lahodnou chuťou. Sú vyrobené z vysoko kvalitného chudého mäsa a starostlivo vybrané zeleniny vyprodukovaných v súlade so zásadami šetrného ekologického poľnohospodárstva v BIO Baby kvalite.
  • Sunar BIO tekvica, zemiaky, olivový olej – čisto zeleninový variant je vhodný pre dojčatá od ukončeného 4. mesiaca veku a obsahuje základné druhy zeleniny vrátane fazuliek a hrášku.
  • Sunar BIO zelenina, kuracie mäso, ryža, olivový olej – mäsovo-zeleninový príkrm pre dojčatá od ukončeného 6. mesiaca veku obsahuje chudé hydinové mäso, základné druhy zeleniny a ryžu.
  • Sunar BIO zelenina, teľacie mäso, olivový olej – mäsovo-zeleninový príkrm pre dojčatá od ukončeného 6. mesiaca veku obsahuje najkvalitnejšie teľacie mäso, ktoré je doplnené zemiakmi a fazuľkami.
  • Sunar BIO zelenina, morčacie mäso, šošovica, olivový olej – mäsovo-zeleninový príkrm kombinujúci hydinové mäso, zeleninu a šošovicu je ideálny pre deti od ukončeného 8. mesiaca veku dieťaťa a z celého radu obsahuje najvyšší podiel strukovín.
  • Sunar BIO zelenina, pražma kráľovská, olivový olej – príkrm, ktorý kombinuje mäso morskej ryby, zeleninu a zemiaky, je ideálny na zoznámenie dieťaťa s rybím mäsom od ukončeného 8. mesiaca veku.
Významnou zložkou Sunar BIO príkrmov sú strukoviny, ktoré obsahujú bielkoviny rastlinného pôvodu. Dopriavame tak deťom väčšiu pestrosť v strave, ktorá sa neskôr stáva dôležitým základom ich budúcich správnych stravovacích návykov.
Detské príkrmy Sunar BIO varíme a sterilizujeme vo vodnom kúpeli, aby mohli byť uchované bez potreby konzervačných látok*. Na každý pohárik aplikujeme tepelný ráz a tým je vákuovo uzavretý. Zachovávame tak nielen ich vysokú výživovú hodnotu, ale aj prirodzenejšiu chuť a farbu vstupných surovín bez použitia aróm a farbív. Viac informácií o výrobkoch Sunar a ich príprave nájdete na stránkach www.sunar.sk. Sledovať nás môžete aj na Facebooku, Youtube alebo Instagramu.