Ako nestráviť večer nad sporákom a pritom jesť zdravo

Ako nestráviť večer nad sporákom a pritom jesť zdravo>
Keď sa konečne po celom dni stretneme spoločne pri večeri so svojimi najbližšími, chcem im ponúknuť jedlo, ktoré im bude chutiť, zároveň bude zdravé a ani mi nezaberie hodinu a pol čistého času. Zistila som, že to nie je nemožné. Stačí mať vopred pripravený plán, doplnené zásoby a aj s posledným kúskom energie sa dajú robiť zázraky.

Skratka ku nezdravým polotovarom

Každý podvečer u nás zvykol začínať pravidelným vymýšľaním stratégie. Otváral sa otázkou, čo pripraviť, koľko a kedy, keď som bola unavená a necítila sa práve na vrchole kreatívneho vymýšľania nových jedál. Doma mám vyberavých jedákov, ktorí neskonzumujú len tak hocičo. A nieto ešte hocičo zdravé. Zistila som, že keď nemám čas, ale zato mám prázdnu chladničku, je to najjednoduchší spôsob, ako sa uchýliť k nezdravým polotovarom. A tomu som sa predsa chcela vyhnúť.

Večer už len zdravo

Okrem dvoch základných faktorov (nech je to zdravé a chutné), uvítam, ak mi príprava nezaberie polovicu večera. Tých niekoľko hodín po práci a pred spánkom chcem venovať najmä svojej rodinke, nie kuchynskej linke. Napriek tomu, že ma varenie naozaj baví, cez týždeň siaham po jednoduchých, nenáročných receptoch. Po celom dni mám zvyčajne chuť na niečo ľahké a zdravé, a (zatiaľ celkom úspešne) sa snažím naučiť na to aj rodinku. Pri pomyslení na tuk a vyprážanie mi zviera žalúdok. Ak teda "donútim", resp. dostatočne motivujem, do seba dostať zdravú večeru aj zvyšok posádky, cítim sa ako ultimátny víťaz. Příkrmy Hami SK

Ľahko a rýchlo a zároveň chutne a zdravo? Dá sa to!

Veľa ľudí si myslí, že príprava zdravého jedla zaberie strašne dlho a jediná rýchla voľba je tá nezdravá, z polotovaru. Musí však existovať zlatá stredná cesta: pripraviť ľahko a rýchlo niečo chutné a zdravé. Otázka teda znie: Aké je tajomstvo zdravej výživy, najmä počas pracovného týždňa? Dá sa prejsť z mrazenej stravy na zdravú aj bez toho, aby sme strávili celý večer nad sporákom? Dá. Ak chcete vedieť ako, prečítajte si niekoľko jednoduchých tipov, ktoré mi pomohli nastaviť vlastnú rodinu na zdravšie večerné návyky.