Ako dlho udrží termoska čajík teplý? Vyskúšali sme si to za vás :-)

Ako dlho udrží termoska čajík teplý? Vyskúšali sme si to za vás :-)>
Po celom dlhom pracovnom týždni plnom dospeláckych povinností sa už s rodinou nevieme dočkať víkendu, pretože to je náš čas. Náš čas na spoločné výlety a výmysly. A keď už chceme ísť na výlet, je rovnako dôležité - zabaviť sa, spoznať svet a dobre sa pripraviť. Dnes pre vás testuje Monika a Pauli  Tou prípravou mám teraz na mysli zbaliť všetko, čo je dôležité, od náhradného oblečenia cez desiatu s pitíčkom až po najlepších  kamarátov z izbičky. Naše výlety sa nezaobídu bez ruksačiku, ktorý má Pauli veľmi rada a do ktorého zmestíme v podstate všetko, čo je potrebné. Ruksačik pochádza z dielne dizajnérov Bobble Art. Zaujal ma hneď na prvý pohľad. Poďme sa ale pekne poporiadku pozrieť na dôvody, prečo sme si vybrali práve tento batôžtek.

Prečo sa pre ruksačik rozhodnúť?

Je vyrobený z PVC, čo je veľká výhoda práve pri jeho údržbe. Veľmi pekne sa mi dal očistiť od znečistenia mokrou handričkou a neni nutné ho hneď prať, ako by tomu bolo v prípade látkového prevedenia. Nemusíme si nahovárať, že malé detičky batoh nešupnú len tak do trávy alebo hocikam, kde to sami uznajú za vhodné. Som si istá, že materiál, z ktorého je batoh zhotovený, oceníte aj vy. Ďalšia vec, ktorá zavážila pri výbere bol vystužený chrbát a mäkké nastaviteľné popruhy. Určite chcem, aby bolo nosenie pohodlné a to je zabezpečené práve vystuženou chrbtovou časťou. Tá je spolu s ramennými popruhmi z  materiálu pripomínajúceho sieťku, aký možno nájsť aj na turistických batohoch pre dospelých, takže aj lepšie odvádza teplo od chrbta a Pauli sa pri nosení najmä v lete toľko neprehrieva. Na vrchnej strane je aj úchyt, za ktorý sa dá batoh niesť v ruke. Využívame ho najmä my dospelý. Batoh má dve samostatné oddelenia s dvojitými zipsami. Veľký oddiel má v sebe ešte menšiu prepážku zo sieťky. Menší, predný oddiel, má taktiež ešte vnútorné vrecko s menovkou. Celkovo je batoh veľmi pekne delený, čo je pre organizáciu vecí v ňom veľkou výhodou.

Ak vás batôžky Bobble Art zaujali, teraz ich na Feedo.sk nájdete v zľave :-) 


Miesto aj pre termosku

Po bokoch batohu sú sieťkové vrecká, do ktorých sa zmestí aj fľaša. Na moje prekvapenie sa nám tam zmestila aj Tescoma termoska, ktorá je skutočne dosť široká. Svojou veľkosťou nám batoh perfektne vyhovuje. Do batohu zmestím pohodlne desiatu, náhradné oblečenie, fľašku, moje doklady a aj hračky. Zmestíte tam naozaj všetko potrebné či už na menší výlet alebo len tak na vycházku na ihrisko. Nám sa batoh veľmi páči, kdeže je praktický, veľkosťou ideálny už pre 2 ročné detičky a navyše aj veľmi moderný, preto ho môžem len doporučiť. Ako som už spomínala, je dôležité na výlete zabezpečiť pitný režim dieťatka. Po tom, ako sa mi naposledy po páde v termoobale rozbila Paulínkina sklenená fľaška na vodu, som sa rozhodla, že predsa bude asi len lepšie vyskúšať napríklad termosku Tescoma. Ako inak, v dievčenskej ružovej farbe k nám termoska dorazila expresne rýchlo. https://youtu.be/anqs6LJoNHE Priznám sa, že plastové detské fľaše sa snažím nepoužívať, keď viem, že chcem mať vodu zbalenú na viacej hodín predovšetkým v lete. Neviem, či už niekedy niekto z vás ochutnával čistú vodu z plastovej detskej fľaše po niekoľkých hodinách v letných mesiacoch. Ja si nemôžem pomôcť, ale mám pocit, že tam niečo cítim z toho plastu. A to používam len značkové fľaše bez BPA, ale aj tak... nebolo to skrátka ono.

Čo vám výrobca nepovie...

Preto ma nerezová termoska výhodu v tom, že ani po pár hodinách nie je vo vode nič cítiť. V tomto som mala teda úplne jasno.  Do termosky zmestíte maximálne 300ml tekutiny. Výrobca odporúča teplý nápoj s teplotou maximálne 40 stupňov. Hneď som musela vykonať test termosky ako drží teplo. Takže som pripravila 300ml teplého čaju s teplotou 40 stupňov a termosku zavrela a dala ju na hodinu na balkón do teploty 1 stupeň. Keď som termosku skúšobne otvorila, aby som teplotu premerala, tak čaj v termoske mal ešte stále niečo vyše 30 stupňov, takže aj po vyše hodine bol príjemne vlažný. Za normálnych okoloností, keď sme vonku mám termosku ešte niekde v batohu alebo aj v obale, aby obsah zostal dlhšie teplý, pretože s každým odpitím bude klesať aj jeho teplota. V návode, ktorý je pri termoske sa dočítate, aby ste pri otváraní vrchnáku dávali pozor a nebol nasmerovaný ani na vás ani na dieťa. Ja k tomu doplním, aby ste  tak nerobili ani nad niečím čo nechcete namočiť- a vysvetlím prečo. Musí sa priznať, že ma zaskočilo, keď som termosku s teplým čajom po prvýkrát vonku otvorila, aby som dala Pauli napiť zo slamky. Vyhrnul sa z nej celkom pekný gejzír. V rozpakoch som len čakala, kedy už čaj dotečie, aby som skontrolovala škody, ktoré napáchal. Toto je žiaľ údel slamiek a teplých nápojov. Takže s tým treba počítať, hoci výrobca vás neupozorní priamo na gejzír, hovorím vám o ňom ja. Pokiaľ nemáte teplomer na meranie nápojov a dáte do termosky skutočne teplejší nápoj, hrozí to na stopercent aj vám. Takže po prvotnej skúsenosti si už na to dávam pozor. Ako náhradný diel k tejto termoske je možné dokúpiť si aj náhradnú slamku spolu s kefkou na jej čistenie, aby sa postupne neznášala. Termoska v našom prípade plní základnú funkciu fľaše na vodu spolu s bonusom, že nápoj - voda, čaj si udržia dlhšie teplotu, akú si prajeme. Spolu s ruksačikom tvoria neoddeliteľnú súčasť našej základnej výbavy vždy, keď opúšťame náš domov.