Aj bez mäska to môže byť dobrota!

Aj bez mäska to môže byť dobrota!>
Chcete dopriať svojmu zlatíčku pauzu od mäsových pokrmov, ale chýba vám inšpirácia? Tak to ste tu správne! Máme pre vás pripravených niekoľko dobrôt a ani v jednej nenájdete čo i len jediný kúsok mäsa. 166419371

Zemiaky s karfiolom

(od ukončeného 7. mesiaca, nedojčené deti od ukončeného 6. mesiaca) Suroviny: 1 veľký zemiak, 4 ružičky karfiolu, 4 lyžice materského alebo dojčenského mlieka, 1 vaječný žĺtok, 2-3 kvapky oleja, štipka posekanej petržlenovej vňate Postup: Karfiol a zemiaky nakrájajte na malé kocky. Ohrejte mlieko a pridajte karfiol so zemiakmi. Varte cca 15 minút, v prípade potreby dolejte mlieko. Na záver pridajte žĺtok, petržlenovú vňať a niekoľko kvapiek oleja. Nechajte prejsť varom.

Cestoviny s mrkvou, hráškom a karfiolom

(od ukončeného 9. mesiaca) Suroviny: 2 polievkové lyžice cestovín, hrnček dojčenskej vody, 2 polievkové lyžice čerstvého alebo mrazeného hrášku, 1 mrkva, 2 ružičky karfiolu, 1 vaječný žĺtok, 1 lyžička strúhaného tvrdého syra. Postup: Priveďte vodu do varu, pridajte mrkvu, hrášok a karfiol. Prikryte pokrievkou a varte, kým zelenina nezmäkne. Pridajte cestoviny a vaječný žĺtok a varte ešte 3 - 4 minúty (podľa návodu). Posypte strúhaným syrom.Small baby with green plant

Kalerábová omáčka

(od ukončeného 7. mesiaca) Suroviny: 1 menší kaleráb, 4 lyžice dojčenskej vody, trochu materského alebo 2 lyžičky sušeného dojčenského mlieka, pár kvapiek rastlinného oleja, 2 lyžičky kukuričnej múky, 1 vaječný žĺtok. Postup: Kaleráb olúpte, nastrúhajte najemno a poduste s dojčenskou vodou do mäkka. V malom množstve vody rozmiešajte kukuričnú múku, sušené dojčenské mlieko a pridajte za stáleho miešania ku kalerábu. Pridajte vaječný žĺtok a všetko dohromady varte ešte päť minút. Na záver pokvapkajte rastlinným olejom.  

Karfiol s vaječným žĺtkom

(od ukončeného 7. mesiaca, nedojčené deti od ukončeného 6. mesiaca) Suroviny: 4 ružičky karfiolu, 1 vaječný žĺtok, 2-3 kvapky rastlinného oleja, 1 dl dojčenskej vody. Postup: Karfiol dobre umyte a uvarte v pare do mäkka. Roztlačte ho vidličkou, dajte na panvicu spolu s malým množstvom vody a za stáleho miešania ku karfiolu pridajte rozšľahané vaječný žĺtok. Miešajte, kým žĺtok úplne nestuhne. Pokvapkajte olejom.