8 tipov na Silvester s najmenšími

8 tipov na Silvester s najmenšími>
3! 2! 1! Šťastný nový rok! Oslavy posledného dňa v roku sú najčastejšie spojené s alkoholom, hlasitou hudbou alebo pyrotechnikou. To ale rozhodne neznamená, že by sa mal pre rodičov malých detí stať obyčajným a nudným dňom. Ako si to aj s drobčekmi poriadne užiť? Dali sme hlavy dokopy a prinášame vám niekoľko tipov, ako Silvester osláviť.

Silvestrovská výzdoba

Atmosféra je základ. Nakúpte si preto farebné klobúčiky, konfety či rôzne iné drobnosti, ktoré vášmu domovu dodajú tú správnu silvestrovskú atmosféru. Zapojte aj deti, určite rady pomôžu pri maľovaní vtipných tvárí na nafukovacie balóniky.

Prechádzka

Ak nasneží, vytiahnite s deťmi sánky a sami pritom zaspomínajte na svoje detstvo. Tiež ste hľadali taký kopec, kde bolo čo najviac hrbolčekov, aby to dostatočne skákalo? :) Ak snehová nádielka nebude, choďte sa aspoň prejsť. Na prechádzku odporúčame skoré popoludňajšie hodiny, kedy je vonku ešte pomerne kľud.

Hry

S väčšími deťmi si môžete zahrať Prší alebo Človeče, nehnevaj sa, s menšími zase skladať domino alebo kocky. U podobných hier sa spravidla zíde celá rodina, užijete si množstvo zábavy a deti budú na tieto chvíle spomínať ešte v dospelosti. Skúsiť môžete tiež divadlo s plyšiakmi.

Rozprávky

Pohodlne sa posaďte, dajte si na tanierik koláčiky a pustite si rozprávku. Vyhrá klasika v podobe Mrázika alebo to bude skôr obľúbené Ľadové kráľovstvo? Je to len na vás. Hlavne sa pozerajte spoločne, deti to určite ocenia.

Výroba blahoželaní do nového roka

Že už ste odoslali všetky PF e-mailom, cez sms alebo cez sociálne siete? Verte, že minimálne členov rodiny určite poteší, keď dostanú od detí vlastnoručne vyrobené prianie. Nechajte drobčekov, aby namaľovali obrázok starým rodičom alebo tetám a strýkom.

Občerstvenie

Malé deti rady pomáhajú v kuchyni. Zapojte ich preto aj do prípravy občerstvenia. Nakrájajte salámy, syry či zeleninu a spoločne s deťmi ich naaranžujte na taniere. Ak vám ostali aj vianočné koláčiky, vytvorte si s deťmi sladký kútik.

Tanec

Čo si tak vytvoriť playlist pesničiek, ktoré miluje vaša rodina? Bude to nesmrteľná Abba, Dáda Patrasová alebo niečo moderné? Vymyslite si s deťmi zábavnú tanečnú zostavu a nezabudnite pritom ani na bláznivé oblečenie.

Fotokútik

Zábava a spomienky v jednom. Vytiahnite zo skrine obľúbené kúsky oblečenia, vyrobte si klobúčiky, korunky či škrabošky a nafoťte si kopu fotiek, nad ktorými budete za mnoho rokov so smiechom spomínať, aká to bola s deťmi zábava!