7 zásad pre bezpečný spánok detí - dodržujete ich?

7 zásad pre bezpečný spánok detí - dodržujete ich?>
Vedeli ste, že v dnešnej dobe veľa rodičov nevie, ako správne uložiť svoje dieťatko k spánku? Poradíme vám, ako zlepšiť bezpečnosť dieťaťa v postieľke!

Dobrí pomocníci

601100-666594110015Niektorí z nás ukladajú svoje dieťatko do vlastnej postieľky. Aj ja to tak robím. Skúšala som spať s dcérou v jednej posteli, ale nebolo to pre nás vhodné. Dcérka si ale na vlastnú postieľku zvykla rýchlo a tak bolo po probléme. Zažili sme však jednu noc, počas ktorej nás zobudilo hlasné pípanie monitora dychu. Vystrašene sme bežali do izby dcérku skontrolovať. Dýchala. Chybu som urobila ja, keď som ju položila ľahko vedľa podložky, ktorá zachytáva pohyb dieťaťa. To bol ten lepší príklad. Poznám ale aj rodičia, ktorým monitor dychu naozaj dieťa zachránil. Pokiaľ sa teda obávate, určite je to skvelá pomôcka. Syndrómu náhleho úmrtia ale môžete predísť aj bezpečným uložením dieťatka.

7 zásad pre bezpečný spánok

1. Či už spíte s dieťatkom v spoločnej posteli, alebo má vlastnú postieľku, mali by ste ho pokladať na chrbát. Zabudnite na bruško. V tejto polohe dieťa vdychuje oxid uhličitý, ktorý však zároveň samo vydychuje. 2. Niektorí odborníci tiež neodporúčajú spánok v jednej posteli s rodičmi. Mohlo by vás zaujímať - Spanie s deťmi v posteli - áno alebo nie? >> 3. Riziko samozrejme rastie, ak fajčíte a zároveň dojčíte. 4. V blízkosti bábätka by nemali byť žiadne káble, prikrývky, vankúše, plyšové zvieratká a ďalšie hračky. Priestor by mal byť voľný. 6. Ak spí bábätko s vami, vždy ho ukladajte doprostred, aby ste vylúčili možnosť pádu z manželskej postele. 7. Dieťatko by na sebe malo mať voľné oblečenie ideálne z prírodných materiálov, aby ho nič netlačilo a nebolo mu príliš horúco. Vždy je lepšie, keď je dieťatku trochu chladnejšie, než príliš teplo. Na záver vám prajeme bezpečné noci a veľa krásnych snov!