7 tipov, ako si zábavnou formou zdokonaliť angličtinu na materskej

7 tipov, ako si zábavnou formou zdokonaliť angličtinu na materskej>
Čas, ktorý strávite na materskej, môžete poňať rôzne. Napríklad ako príležitosť venovať sa okrem dieťaťa i sama sebe. Ste nevyspatá, vyčerpaná a máte pocit, že na nič viac nemáte silu? Dobrá správa: nie je to tak. Na materskej si môžete veľmi jednoducho a nenásilne zdokonaliť angličtinu a ešte k tomu prísť na iné myšlienky. Skúste niektorý z našich tipov!

Prihláste sa na kurz v materskom centre

Viete, kde je najbližšie materské centrum vo vašom okolí? Pokiaľ nie, tak rýchlo googlite. Po celej republike je ich určite dostatok, takže šanca, že niektoré je aj vo vašom meste, je dosť vysoká. Materské centrá často ponúkajú jazykové kurzy za výhodné ceny. Deti vám za malý príplatok postrážia alebo si ich môžete so sebou vziať na hodinu, kde ich môžete dojčiť, prebaliť a utešiť a môžete si byť istá , že nad tým nebude nikto zdvíhať obočie. V niektorých centrách sa môžete stretnúť priamo s americkými lektorkami a hovorí sa o všetkom, čo vás zaujíma.

Nájdite si kamarátku – cudzinku

Žijú medzi nami a nemajú to ľahké. Matky – cudzinky. Na ihrisku ich poznáte podľa toho, že sa usmievajú, ale stránia sa kolektívu, pretože hovoriť po slovensky sa väčšina z nich hanbí. Prelomte bariéru a uvidíte, že kamarátstvo s matkou – cudzinkou môže byť obohacujúce. Odmenou za to, že ju vezmete medzi seba, vám pomôžete nie len v možnosti pohovoriť si anglicky, ale poznáte aj iný pohľad na rodičovstvo.

Prečítajte si Denník Bridget Jones v originálnom znení

Ruku na srdce, ktorá z vás na materskej číta Dostojovského, Kafku alebo Grassa? Máme málo spánku a tak častejšie siahame po menej náročných detektívkach, ženských románoch alebo nejakej zábave. Tieto knihy majú jednu veľkú výhodu: sú rovnako nenáročné aj v angličtine. Poznáte Big little lies od Liane Moriarty alebo Bridget Jones’s Diary od Helen Fielding? Tieto knihy môžete bez obáv tvoriť v originálnom znení aj v prípade, že ste doteraz nič v angličtine nečítali.

Sledujte Sex v meste v angličtine

Povýšte sledovanie vášho obľúbeného seriálu na výučbu anglického jazyka. Sex and the city, Friends, How I met your mother, The big bang theory – to všetko sú potenciálne výukové materiály. Stačí nahradiť slovenskú stopu anglickou. Zo začiatku sa nehrajte na hrdinku a zapnite si anglické titulky. Potom si už len nalejte dvojku červeného vína a výučba môže začať!

Stiahnite si zdarma aplikáciu Duolingo

Neodkladáte svoj smartphone ani keď sa idete „naložiť“ do vany? Potom skúste denne aspoň 10 minút venovať tým zmysluplným aplikáciám, ktoré sa venujú výučbe jazykov. Odporučiť môžete napríklad appku Duolingo. Za správne odpovede získate body, pretekáte sa s časomierou a úroveň sa postupne zvyšuje. Do boja!

Chatujte na zahraničných serveroch

Klasickým priateľom, s ktorými si píšete, už asi odzvonilo. To ale neznamená, že si dnes nemáte možnosť precvičiť si písaný prejav v angličtine. Máte rada chatovanie na slovenských serveroch, prečo neskúsiť zmenu a ísť na tie zahraničné? Zistíte, že cudzinci riešia úplne rovnaké problémy ako vy a zabudnete na to, že komunikujete v inom jazyku. Na starom dobrom ICQ nájdete chatovacie kategórie zoradené podľa krajín.

Skúste virtuálnu realitu

Láka vás predstava, že sa ponoríte do výučby angličtiny ako avatar v 3D virtuálnom svete? Vyskúšajte niektorý z takýchto portálov. Výhodou je, že kurzy prebiehajú z pohodlia domova, napriek tomu aktívne hovoríte anglicky s rodenými hovoriacimi na témy, ktoré si samé vyberiete. Stačí iba zapnúť webovú kameru, spustiť jednoduchý videokonferenčný program a hovoriť. Autorkou článku je Anna Batistová