7 tipov, ako sa v zime starať o pleť

7 tipov, ako sa v zime starať  o pleť>

Teploty sa posúvajú bližšie k nule a pokožke nesvedčia. Poďte sa s nami pozrieť, ako ju najlepšie ochrániť pred chladom a mrazom.

V zimnom období pleť veľmi trpí a je preto dôležité vedieť, ako sa o ňu správne starať, aby nebola popraskaná, vysušená a celkovo podráždená.

Prečo to tak vlastne je?

Náš organizmus je takmer zo 60% tvorený vodou a ak sme vystavení nízkym teplotám, voda sa z tela odparuje rýchlejšie. Znižuje sa produkcia kožného mazu a koža stráca svoju prirodzenú pružnosť a vláčnosť.

Práve preto sa mnoho žien v zime sťažuje na zdrsnenie pokožky, jej podráždenie a najrôznejšie alergické reakcie.

Ako tomu predchádzať?

  • Myslite na pitný režim

Hoci môžete mať pocit, že v zime smäd vôbec nemávate, a teda nie je pravidelné dopĺňanie tekutín dôležité, opak je pravdou. Čím viac budete piť, najmä obyčajnú vodu, tým vláčnejšia a pružnejšia vaša pokožka bude.

  • Nakúpte si vhodnú kozmetiku
Každá z nás je väčšinou zvyknutá na určitý typ svojej obľúbenej kozmetiky, či už ide o líčidlá alebo krémy. Akonáhle ale spadnú teploty na nulu, je potrebné zaobstarať si kozmetiku vhodnú pre toto obdobie. A to sú hlavne mastnejšie krémy, nie hydratačné, pretože sa pleť v zime vysušuje viac, než v iných ročných období.
  • Nepodceňujte silu slnka

Slnečné lúče nás síce nenavštevujú tak často a tak intenzívne ako v lete alebo na jar, napriek tomu môžu byť naozaj silné. Obzvlášť, ak chodníte pravidelne  na hory. Nezabúdajte si preto chrániť tvár vhodnými opaľovacími krémami s vyšším UV faktorom a slnečnými okuliarmi.

  • Dopĺňajte dôležité vitamíny

Organizmus v chladnejších mesiacoch celkovo potrebuje navýšiť prísun vitamínov. Inak na tom nie je ani naša pleť. Tá potrebuje najmä vitamíny A, C a D. Vitamín A nájdete napríklad v rybom tuku, keli alebo v kukurici. Vitamín C zase v citrusoch, karfiole alebo špenáte. Vitamín D v rybom tuku, v mlieku a pečeni.

  • Obmeňte svoje líčidlá

Ani dekoračná kozmetika sa nezaobíde, bohužiaľ, bezo zmeny a drobných úprav. Preto si radšej zaobstarajte tekutý make-up s hydratačnými účinkami. Svieži a zdravý vzhľad docielite, keď sa vyhnete používaniu matných produktov a tuhého púdru.3401347170192-3401347170192

  • Starajte sa o citlivé pery

Používate v zime rúž, lesk na pery, balzam alebo sa o svoje ústa nestaráte vôbec? Ak ste ich starostlivosť doteraz neriešila, treba sa na tým zamyslieť. Pery je totiž dôležité natierať aj niekoľkokrát denne, pretože si kvôli jemnučkej koži sa zimou vôbec nedokážu poradiť. Pravidelným natieraním predídete páleniu a praskaniu. My doporučujeme hydratačný jelení loj od značky Bioderma.

  • Nezabúdajte na ruky

Chladný vzduch pôsobí na naše nechty a ruky bez toho, aby mrzlo. Nechty sú polámané a rozštiepené a ruky popraskané a lúpu sa. Kedykoľvek idete von, nezabudnite si preto zobrať rukavice a pravidelne používať výživné krémy, napr. s bambuckým maslom. Hydratáciu môžete podporiť napríklad aj peelingom raz za týždeň.