7 najčastejších príznakov tehotenstva

7 najčastejších príznakov tehotenstva>

Aké sú najčastejšie príznaky tehotenstva? Patríte k tým ženám, ktoré od takmer prvej možnej chvíle vedia alebo vedeli, že sú tehotné, alebo ste o svojom stave dlho netušili, pretože vaše telo nevysielalo žiadne signály?

V súčasnej dobe máme celý rad moderných metód, ako prípadné tehotenstvo vylúčiť či potvrdiť. Pri prvej najmenšej pochybnosti si môžeme zakúpiť niektorý z dostupných testov alebo sa jednoducho objednať k lekárovi, ktorý veľmi rýchlo a zvyčajne so stopercentnou istotou určí, či dieťatko čakáte alebo nie. Veľakrát môže naše telo podobné signály vydávať napríklad v čase, keď sa o dieťa snažíme, nie sme úspešní a naša psychika pracuje. Alebo napríklad pred očakávanou menštruáciou. Poďte sa s nami pozrieť na sedem najčastejších príznakov tehotenstva, s ktorými sa budúca mamička môže stretnúť.

isifa-133888584

1. Nedostala ste menštruáciu

Väčšina žien sa začne zaoberať otázkou tehotenstva vo chvíli, keď jej mešká alebo úplne vynechá pravidelná menštruácia. To je vôbec prvý podnet k tomu kúpiť si tehotenský test a sledovať, či neprídu aj ďalšie signály. Vynechanie menštruácie ale nemusí byť prvým príznakom. Počas prvého trimestra nie je ničím zvláštnym, ak žena slabo krváca alebo dokonca normálne menštruuje.

2. Nevoľnosti a vracanie

Tie šťastnejšie ženy pociťujú nevoľnosti iba ráno. Môžu zvracať, iné majú len "žalúdok na vode". Malé percento žien má nevoľnosti počas celého dňa a pretrvávajú do pokročilého štádia tehotenstva. Takéto stavy sprevádza aj zvýšená tvorba slín.

3. Únava a bolesti hlavy

Prvý trimester býva pre ženy veľmi náročný. Ich telo sa mení a prichádzajú neprekonateľné pocity únavy. Niekedy sa môžu dostaviť dokonca aj nepríjemné bolesti hlavy. Za všetko s najväčšou pravdepodobnosťou môže stúpajúca hladina tehotenských hormónov.

4. Citlivé až bolestivé prsníky

Naraz môžete pociťovať nepríjemné pocity v prsiach - bolesť alebo väčšiu citlivosť. Prsníky sa môžu v niektorých prípadoch dokonca viditeľne zväčšovať, dvorce tmavnú a vystupujú žilové pletence.

isifa_78325694

5. Extrémne citlivý čuch

Budete zmätená, pretože zrazu ucítite pachy, ktoré ste nikdy predtým necítila. Všetko vám bude páchnuť a začnú vám vadiť pachy, ktoré vám doteraz nijako nevadili - napríklad káva, partnerova kolínska alebo obľúbený syr.

6. Emocionálna precitlivenosť

Búrlivé hormonálne zmeny vás budú privádzať do stavov, ktoré vám budú nepríjemné. Všetko pre vás bude úplne nečakané, dojemné, smutné, na zbláznenie a za pár sekúnd zas bude všetko veselé a zaliate slnkom. Budete plakať a vaše pocity šťastia budú striedať pocity úplnej bezradnosti.

7. Časté močenie

Počítajte s tým, že budete mať častejšie nutkanie na močenie, a to nielen počas dňa, ale aj počas noci. Na začiatku nejde o tlak rastúceho plodu na močový mechúr, ale skôr o vplyv prebiehajúcich hormonálnych zmien.