Rána s deťmi bývajú ťažké: 6 rád, ako si ich spríjemniť

Rána s deťmi bývajú ťažké: 6 rád, ako si ich spríjemniť>
Poznáte tie kritické rána, keď pobehujete po byte a nič nestíhate? Za pochodu sa líčite, hádžete do seba raňajky a ešte navigujete deti, aby sa obliekali, niečo zjedli a nepozerali len na rozprávky. Pýtate sa, ako z tohto kolotoča von? Vyskúšajte naše rady, ako sa stresujúcim ránam vyhnúť.

1. Skúste vstať o 15 minút skôr

Je to ťažké nastaviť si budík ešte o pár minút skôr, než obvykle, keď aj tak máte problémy dostať sa z postele. Verte nám ale, že aj tých niekoľko málo minút dokáže doslova zázraky.

2. Nepodceňujte večerné prípravu

Aby ste sa ráno vyhla stresovým situáciám, pripravte pre seba aj pre deti oblečenie už večer. Neuveríte, koľko to ušetrí času a zbytočného rozčuľovania.

3. Pripravte si už večer kuchyňu

Vyberte riad z umývačky, pripravte si tanieriky alebo misky, na ktoré budete servírovať raňajky, hrnčeky na čaj alebo kakao a prípadne obed a desiatu do školy a práce. pestre-detske-riady  

4. Skontrolujte si večer chladničku

Stačí, keď sa zbežne pozriete do chladničky a urobíte si hrubú predstavu o tom, čo plánujete na raňajky servírovať. Ráno vám to ušetrí čas.

5. Vstaňte skôr ako vaše deti

Štarty sú ťažké pre každého, nielen pre tých najmenších. Keď ale vstanete o chvíľku skôr ako ony, môžete sa bez starostí nalíčiť, obliecť a naraňajkovať. A potom ich s úsmevom na perách zobudiť a vypraviť do škôlky alebo do školy.

6. Dobrôtky na cestu

Nie je to síce veľmi zdravé, ale neuškodí, keď deti na cestu vybavíte malou dobrôtkou. Ak im nechcete dávať sladkosti, môže to byť napríklad sušené ovocie, banán alebo krájané jabĺčko.