Odmieta drobec raňajky? 5 tipov, ako to napraviť!

Odmieta drobec raňajky? 5 tipov, ako to napraviť!>
Určite ste už aspoň tisíckrát počuli a ešte viac krát sami tvrdili, že raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa. A viete čo? Máte pravdu. Ako však túto nepríjemnú časť dňa, kedy je váš drobček mrzutý, pretože musí opäť vstávať a putovať do škôlky, zatraktívniť? 5 tipov, ako „prinútiť“ svojho drobčeka raňajkovať

Trošku štatistík na úvod!

  • 8 - 12 % škôlkárov úplne vynecháva raňajky
  • neskôr sa toto číslo zvyšuje a v puberte ich neraňajkuje až 20 - 30 %
Preto viesť svojho drobčeka ku správnym stravovacím návykom je dôležité už od útleho veku. Niektoré detičky sa budia so škvrkajúcim žalúdkom, a preto nie je pre rodičov problém dostať do nich raňajky ako inak - hneď zrána. Iné by sa však tomuto úvodného jedlu nového dňa silou mocou chceli vyhnúť. Prinášame vám teda niekoľko tipov, ako si s podobnými patáliami poradiť.

1. Postavte sa tomu spoločne

Ak sa tomuto nebezpečenstvu pokúsite čeliť spoločne, nielenže môžete uspieť, ale nemusí vám to zabrať viac ako 10 minút. Stačí, že vaše deti uvidia, ako sa sama tešíte na prvé chutné jedlo, a zlomia sa v nich ľady odporu.

2. Raňajky na 1 dúšok

Pripravte si zdravý, ranný zeleninovo-ovocný kokteil. Návod je úplne jednoduchý. Pomixujte obľúbené čerstvé ovocie a zeleninu dokopy. Čo tak ananás, jablko a uhorka? Znie to lákavo? Ešte lepšie to chutí!

3. Klasikou nič nepokazíte

Zmiešajte spolu bobuľové ovocie, banány a ovsené vločky. Pridajte nadýchaný krémový jogurt a vaše detičky si vypýtajú "dupľu".Nestlé Naturnes

4. Zapojte ich do procesu prípravy

Najmä ak máte doma vyberavého jedáka, stratégia typu "tak mi teda pomôž s prípravou" by mohla zabrať. Nalákajte ju na predstavu vyskúšať niečo nové a netypické, či dokonca nechajte dieťatku priestor, nech samo rozhodne, čo sa dnes bude raňajkovať.

5. Raňajky so sebou

Čím ďalej tým populárnejšie americké "to go" môžete aplikovať aj u vás doma. Ak máte rušné ráno a všetko okolo je jedna veľká pohroma, zrejme myslieť na namáhavý a zdĺhavý proces raňajkovania ani nebude čas. Možno práve v takéto rána oceníte zdravú a prakticky balenú ovocná taštičku plnú vitamínov a skvelej chuti.