5 dôvodov, prečo by ste nemali prestať randiť!

5 dôvodov, prečo by ste nemali prestať randiť!>

Dôvodov, prečo v manželstve prestať randiť, je veľa. Sme zaneprázdnení povinnosťami. Nechceme otravovať rodinu so strážením detí a na opatrovateľku sa nám nechce míňať peniaze. Nemali by sme od detí odchádzať. Potrebujú nás predsa viac, ako náš partner.

Všetky tieto výhovorky sa však môžu podpísať pod stav nášho partnerského vzťahu. Komunikácia začne viaznúť. Začneme sa vzdaľovať jeden druhému. Skúsili ste sa preto zamyslieť nad dôvodmi, prečo by ste spolu, práve naopak, nemali prestať randiť?

Neprestávajte randiť

1. Randením so svojím partnerom/partnerkou budujete zdravý vzťah pre partnerské vzťahy vašich deti v budúcnosti.

To, čo deti vidia doma, ich do veľkej mieri ovplyvňuje. Ich pohľad na to, ako má vyzerať a fungovať rodina. To, čo budú očakávať od vlastného manželského zväzku. Ak im ukážeme pozitívne príklady teraz, jeden deň to môžeme vidieť aj v ich vlastných domácnostiach. Pre dieťa znamená veľa, ak vidí, že mamka a ocko sa stále ľúbia.

2. Ak dáte priestor svojmu partnerovi/partnerke, v podstate tým priorizujete deti.

"Občas sa cítim vinný, ak si vyrazím von len so svojou ženou a deti ostanú doma. Na druhej strane som si však uvedomil, že je to spôsob, ako naše manželstvo skôr prežije aj ťažšie chvíle. A to je záväzok, ktorý sme si dali navzájom a neskôr aj našim deťom," zamýšľa sa Ivan (36).

3. Vďaka opätovnému randeniu nevidíte svoju polovičku len ako svojho spolubývajúceho. Vidíte ho/ju ako osobu, do ktorej ste sa raz dávno zaľúbili.

Každodenná domáca rutina môže  časom spôsobiť pokles vzájomného priťahovania sa. Už sa navzájom nelovíme a nenechávame uloviť. Rande je skvelá príležitosť oprášiť minulosť a vrátiť sa do krásnych, zamilovaných časov.

Neprestávajte randiť

4. Randenie nevyžaduje špeciálny rozpočet.

Mnoho párov prestalo randiť, lebo nechcelo utrácať peniaze. Ak sa aj vy nachádzate v situácii, keď si opatrovateľku nechcete alebo neviete dovoliť a ani rodinní príslušníci neprichádzajú do úvahy, skúste sa dohodnúť s manželským párom z vášho blízkeho okolia na strážení detí vzájomne. Na striedačku. Potom si už len stačí nájsť miesto na prechádzku, posedenie či piknik v parku alebo oprášiť bicykle.

5. Pretože až deti odrastú, zostanete opäť len "vy dvaja".

Je prirodzené zamerať sa na výchovu detí a je ľahké nechať sa tým maximálne pohltiť. Funguje to tak zo 15 rokov, ale čo potom? V mnohých manželstvách je už v takom období neskoro látať diery, ktoré rokmi vznikli. Preto sa snažte každú malú trhlinku zaplátať ihneď. Ak si udržíte "randiaci štandard", budete čas, strávený s vašou polovičkou milovať, miesto toho, aby ste sa toho desili.