4 skvelé recepty aj pre najmenších

4 skvelé recepty aj pre najmenších>
Inšpirácie na nové recepty nie je nikdy dosť. Preto vám prinášame ďalšie 4 tipy na dobroty pre drobcov od ukončeného 6. mesiaca. Vyskúšate ich?

Polievka z lúpanej červenej šošovice

(Od 1. roka) Suroviny: 50 g lúpanej červenej šošovice, mrkva, petržlen, kaleráb, malá nadrobno nakrájaná cibuľa, 2 lyžice bieleho jogurtu, voda Postup: Šošovicu prepláchnite, vložte do studenej vody, pridajte cibuľu, mrkvu, kaleráb a petržlen. Varte po dobu 20 minút domäkka. Po dovarení pridajte biely jogurt a dobre premiešajte. Polievku nie je nutné zahusťovať, červená šošovica má tendenciu rozpadať sa a tak polievku zahustiť.

Kuracie prsia s hruškou

(Od ukončeného 6. mesiaca) Suroviny: 50 g kuracích pŕs, 1 menší zemiak, kúsok póru, 1 hruška, 200 ml dojčenskej vody Postup: Kuracie prsia uvarte v dojčenskej vode domäkka, pridajte nadrobno nakrájaný zemiak a pór a povarte. Na záver vložte do hrnca olúpanú nakrájanú hrušku a ešte 2-3 minúty povarte. Sceďte, najemno nakrájajte alebo rozmixujte na kašičku.

Cuketa s ryžou

(Od ukončeného 6. mesiaca) Suroviny: Kúsok cukety, 2 polievkové lyžice ryže, 1 uvarený vaječný žĺtok, 150 ml dojčenskej vody, 2-3 kvapky olivového oleja a štipka petržlenovej vňate na ozdobu Postup: Ryžu a očistenú cukinu dajte do vriacej vody a varte cca 15-20 minút. Potom sceďte, pridajte uvarený vaječný žĺtok, roztlačte vidličkou, pridajte 2-3 kvapky olivového oleja a premiešajte. Ak je to nutné, môžete pridať časť scedenej vody a premiešať na hladkú kašu a ozdobiť štipkou petržlenu.

Zeleninové cestoviny

(Od ukončeného 6. mesiaca) Suroviny: 2 polievkové lyžice cestovín (môžu byť aj niťovky, prípadne tenké rezance), kúsok mrkvy, kúsok kalerábu, 1 ružička brokolice a 2 lyžice hrášku, 2-3 kvapky olivového oleja, 1 uvarený vaječný žĺtok a cca 300 ml dojčenskej vody Postup: Nadrobno nakrájanú zeleninu uvarte domäkka, pridajte cestoviny a varte podľa návodu na obale. Vodu sceďte, pokvapkajte 2-3 kvapkami olivového oleja a na záver posypte nastrúhaným, natvrdo uvareným vaječným žĺtkom.