4 cviky, ktoré zvládnete s dieťaťom v náručí.

4 cviky, ktoré zvládnete s dieťaťom v náručí.>
Nie je žiadnym prekvapením, že polovicu svojho života presedíme. A vedeli ste, že bábätká trávia tiež podstatne veľa času na vysokých stoličkách, v autosedačkách, či kočíkoch? Pohyb je veľmi dôležitý, a zapojiť ho do dennej rutiny spolu s dieťatkom nie je určite na škodu. Ako sa rozhýbať, aby to bolo pre vás aj bábätko užitočné?

Mama medveď, dieťa medveď

Mierne ohnite kolená a položte ruky na podlahu tak, aby malo vaše telo tvar obráteného V. postupujte s rukami dopredu, kým z vášho tela nebude rovná doska. Potom sa posúvajte opačne a vráťte sa naspäť do polohy V. Opakujte to stále dookola aspoň 10 krát. Dieťa vás bude napodobňovať a rado sa bude plaziť rovno za vami. Výhody pre dieťa: posilní hornú aj dolnú časť tela Výhody pre mamu: pracuje na hornej a dolnej časti tela a hrudníka. Navyše, tento cvik je prirodzeným posilňovačom vašej stratenej energie, takže vás určite nakopne!

Teddies hojdačka drevenáPoďme na koňa!

Ľahnite si na zem tak, že nohy budete mať pokrčené. Dieťatko si posaďte na bruško a svoje ruky položte na jeho pás. Zdvíhajte svoj pás a zadok zo zeme a potom naspäť dole. Dieťatko sa bude snažiť odraziť, krútiť a pracovať na vlastnej rovnováhe. Opakujte tento cvik aspoň desaťkrát. Aby to bolo zábavnejšie, môžete sa tváriť, že ste koník a vydávať pritom zvuky. Spojíte tak pohyb so zábavou. Výhody pre dieťa: posilňuje rovnováhu, spodnú časť tela Výhody pre mamu: vďaka tomuto pohybu pracujete na krásnej zadnej časti a stehnách.

Hojdajme sa!

Prejdite sa do parku, telocvične, alebo si sami zaobstarajte hojdačku. Dajte dieťa do hojdačky a povzbudzujte ho k tomu, aby pohybovalo svojimi nohami. Vy si kľaknite na zem a vezmite hojdačku pevne do svojich rúk. Posuňte svoje telo dopredu, čím vlastne budete tlačiť hojdačku dozadu. Rozhojdáte tak dieťa a zároveň ho ďalej povzbudzujte aby v hojdačke hýbalo nohami. Vy sa snažte tento pohyb opakovať, kým nebudete skutočne zapotená. Výhody pre dieťa: posilňuje nohy Výhody pre mamu: pracuje na rukách, hrudníku, a prednej časti tela

Cvičte s nosičom!

We made me ŠatkaAk máte nosič, využite ho nielen na upokojenie, či vyriešenie pár neodkladných vecí v domácnosti, ale skúste ho aplikovať aj na pohyb, ktorý bude prospešný a blahodarný i pre vaše dieťatko. Vedeli ste, že v rôznych mestách fungujú tance v nosiči, či rôzne iné aktivity, ktoré ponúkajú benefity v podobe pohybu? Cvičiť však môžete aj doma. Napríklad drepy, ktoré nájdete najčastejšie pod názvom plie squats. Taktiež cviky, ktoré sú známe ako výkopy vpred, alebo ich nájdete tiež pod pomenovaním lunges. I keď sa vám možno zdá, že na dieťatko tento pohyb nemá takmer žiadny vplyv, vaše pohyby mu poskytnú jemnú masáž, a zároveň sa presvedčí o tom, aký je správny pohyb dôležitý.

Využite leto!

Okrem týchto cvikov môžete využiť leto na plávanie. V mestách existujú rôzne programy, dokonca aj pre tie najmenšie bábätká, zväčša pod názvom baby swimming. Nebojte sa venovať pár dní do týždňa pohybu. Dieťatko bude lepšie spať, a zároveň sa naučí novým veciam. Prajeme vám pri tom veľa zábavy!