4 aktivity, ktorým posilníte telíčko vášho drobca!

4 aktivity, ktorým posilníte telíčko vášho drobca!>
Každá mamička nám dá za pravdu, že s novorodeniatkom by sme mali manipulovať opatrne. Avšak, úplne sa desiť každého pohybu tiež nie je dobré. Pozrite sa, ktoré 4 aktivity by sme mali s drobcom robiť, aby bol každým dňom silnejší.

Položte ho na bruško

Nie každé dieťa túto polohu obľubuje, je ale dobré vedieť, že mu pomáha. Pasenie žriebätiek zrejme trénujete stále a to je super. Dieťatko v polohe na brušku trénuje a buduje svaly na krku, na ručičkách, na ramienkach, samozrejme na chrbte a na brušku. Začnite Yookidoo hracia dekapostupne, od troch do piatich minút. Motivujte dieťatko, aby v tejto polohe vydržalo. Usmievajte sa naň, robte grimasy, spievajte mu, dávajte mu na dosah ruky hračku, aby trénovalo. Postupne sa z tejto polohy dostane do ďalších – prevalí sa, začne liezť. Ako budete pridávať čas, prídete do fázy, kedy dieťa na brušku vydrží aj 20 minút. Pokračujte v tom aj naďalej.

Sadnite si

Nič nejde nasilu, najmä ak ide o posadenie sa. Cvičiť s ním tento úkon ale musíte, o tom žiadna. Posilujú sa svaly v ramenách, v ručičkách ale aj na chrbte. Zlepšujú sa aj svaly na brušku, nevynechávajú sa ani svaly na krku. Dieťa v tej dobe už začína hlavičku držať vzpriamene, nepadá mu dole. Ako správne dieťa zdvíhať? Dieťatko leží na chrbte. Uchopte dieťa za predlaktia a jemne ho ťahajte smerom nahor. Začnite cvičiť okolo šiesteho týždňa. Ak by hlavičku dieťa ešte nedržalo správne a bojíte sa, aby ste mu neublížili, položte svoje ruky za ramená a prstami podporte hlavičku. Tak „posadenie sa“ môžete cvičiť bezpečne. Ako sme vyššie spomínali, začnite opatrne, hoci iba na pár centimetrov. Postupne dieťa zdvíhajte vyššie a vyššie až kým nebude môcť sedieť úplne. Opäť platí, aby ste dieťa pri tejto činnosti zabávali. Rozprávajte sa s ním, bozkávajte ho na tvár vždy, keď ho zdvihnete až do sedu. Cvičenie bude jedným razom zábava.
Ktoré aktivity robiť s detičkami do pol roka? Prečítajte si náš článok!  Čas na nočník? Takto to dieťatko naučíte rýchlo a jednoducho.  Premýšľate nad edukatívnymi hračkami? Tu sú ich výhody! 

Bicyklujte!

Samozrejme, nožičkami, nie na skutočnom bicykli. Bicyklovanie nožičkami je dobré na uvoľnenie prdíkov, to všetci dobre vieme. Okrem toho je do skvelé cvičenie na nožičky a ich posilnenie. Trénuje si tak boky aj kolená. Zlepšuje sa flexibilita dieťaťa ale aj rozsah pohybu. Skip Hop hračka na kočík Dieťa dajte na chrbát, pohybujte nohami hore a pomyselne s nožičkami opakujte pohyb akoby dieťa šlo na bicykli. Opäť dieťa zabávajte – rôznymi zvukmi, akoby išiel vláčik, nech má dieťa z cvičenia radosť. Celé cvičenie opakujte tri až päťkrát, dajte si pauzu a pokračujte. Darí sa? Veríme, že áno!

Trénujte úchop

Zdvíhanie objektov je skvelý spôsob, ako budovať schopnosť uchopenia objektu vášho dieťaťa. Zlepšuje sa koordinácia ručičiek a očí, cvičíte ním svaly na ramenách, ručičkách. Obvykle uchopenie príde až v treťom až štvrtok mesiaci, nič sa však nedeje. Sadnite si pri dieťa, dajte nad neho obľúbenú hračku, korálky alebo niečo, čo má rado a nechajte, nech si hračku uchopí samo. Hračky rôzne meňte, raz mu dajte do ručičky niečo väčšie, raz niečo menšie. Nezabudnite na odmenu za dobre odvedenú prácu. Pusu na líčko alebo čelo ocení najviac!