12 tipov, ako byť matkou v domácnosti a mať z toho radosť

12 tipov, ako byť matkou v domácnosti a mať z toho radosť>
Zistili sme, že má veľa mamičiek v domácnosti pocit menejcennosti alebo sa skrátka necítia dobre. Chcú byť dokonalé. Preto sa zbytočne stresujú, keď nestíhajú upratať aj poslednú omrvinku, keď sa ich dieťatko stále neusmieva, robia si starosti, že neprispievajú do rodinného rozpočtu alebo si vyčítajú, keď nie je na stole teplá večera pre manžela. Je na čase dať previnilým pocitom STOP-ku. Nádherne udržiavaná domácnosť alebo neustále porovnávanie s okolím predsa nikdy neboli dôvodom, prečo sme chceli mať rodinu a zostať s deťmi doma. Je to len a len o nás, našich najmenších a našom rozhodnutí byť pri nich, keď vyrastajú. A to nie je dôvod, prečo by sme sa mali cítiť previnilo! Pozrite sa na svoju situáciu aj z iného, pozitívneho uhla. Tým, že vychovávate svoje dieťa alebo deti, odvádzate obrovský kus práce! Ste pri jeho prvých krôčikoch. Ste pri tom, keď rastie. Vediete ho k správnym rozhodnutiam a spoločne sa smejete a občas aj plačete.

12 obyčajných a jednoduchých rádrsz_isifa-126498972 (1)

Skúste zo seba dostať všetky negatívne myšlienky - či už sú z vašej hlavy alebo sú vo vašom okolí. Pamätajte, prečo ste sa rozhodli byť s deťmi doma a dotiahnite to rozhodnutie do úspešného (a šťastného) konca.
  1. Buďte šťastná.
  2. Myslite pozitívne - s takým pohľadom na svet je potom všetko krajšie.
  3. Poučte sa z chýb - chyby nie sú zlyhanie, ale životné lekcie.
  4. Často sa smejte - zaručujeme, že to ocenia najmä vaše deti.
  5. Snívajte vo veľkom.
  6. Zostaňte silná - aj po ťažkom období bude zase lepšie.
  7. Buďte hrdá na to, kým ste.
  8. Stravujte sa zdravo - naše tela by sme si mali vážiť a dávať mu len to najlepšie.
  9. Buďte vďačná - ak venujete pár minút po prebudení alebo pred zaspaním premýšľaniu nad tým, za čo ste rada a za čo ste vďačná, uvidíte, že budete mať hneď pozitívnejší pohľad.
  10. Verte si.
  11. Vytvárajte si pozitívne spomienky.
  12. Vážte si svojich najbližších a dávajte im to najavo.