10 najhorších tehotenských rád, ktoré ste mohli dostať v stredoveku

10 najhorších tehotenských rád, ktoré ste mohli dostať v stredoveku>
Rozmýšľali ste niekedy nad tým, aké to bolo, byť tehuľkou v stredoveku? No, minimálne sa ku vám denne dostávalo abnormálne množstvo povier, prečo a ako by ste mohli svoje dieťa omylom prekliať a narodilo by sa vám bábätko so srsťou, s dvomi hlavami alebo aspoň dvojičky. Ambrose Paré bol stredoveký chirurg a vojnový lekár, ktorý žil v 16. storočí vo Francúzsku. Ovplyvnený tvrdým životom na bojisku rozdával (okrem iného) vo voľnom čase (naozaj strašné) rady tehotným ženám. Aké? Prečítajte si 10 najkurióznejšich z nich.

Nepoužívajte príliš svoju predstavivosť

isifa-125563423

Ak sa budete počas pôrodu dívať na obrazy zvierat alebo príliš zarastených ľudí, môže sa vám stať, že porodíte nadmieru chlpaté dieťatko.

Na tehotnú ženu radšej nič nehádžte

Mohlo by to totiž poškvrniť jej plod. Takisto hádzať žaby alebo myši na ženské poprsie by mohlo spôsobiť, že sa dieťatko narodí ohavné.

Neukazujte tehotnej žene jedlo

Tehotné ženy sú precitlivelé a zároveň nebezpečné. Netreba im preto ukazovať žiadne jedlo, ktoré nemôžu práve v tej chvíli zjesť. Inak by sa mohlo stať, že dieťatko bude po narodení vyzerať ako plesnivý syr či bochník slaniny. (Alebo fľaša Jacka Danielsa!)

Nedívajte sa na dvojhlavé ženy

Môže vás to vydesiť až natoľko, že sama porodíte dvojhlavé dieťatko. Ak vo vašom meste žije dvojhlavá žobráčka, treba ju z mesta vyhnať.

Spávajte so svojim mužom, ale nie príliš často

Príliš veľa mužského semena vo vašom tele môže spôsobiť, že porodíte dvojičky alebo dokonca trojičky, či dieťatko s viacerými končatinami. Príliš málo mužského semena, milé dámy (!), zas môže spôsobiť, že vášmu dieťatku budú niektoré končatiny chýbať. Alebo aspoň niekoľko prstov. Aké je však primerané množstvo spermií v tele ženy, o tom sa už doktor Paré nezmienil.

Nesnažte sa otehotnieť počas menštruácie

Paré tvrdil, že deti, ktoré boli počaté počas menštruácie, sa môžu premeniť na hrozné netvory alebo byť náchylnejšie na ochorenia.

Nejedzte ovocie

Ak budete jesť ovocie, môže sa do vás dostať jed z hada. Preto by ste nemali byť márnivé a mali by ste si všetko ovocie počas tehotenstva odoprieť.

Neprekrižujte si nohy

A keď si ich už prekrižujete, tak to aspoň nerobte príliš často. Takisto si nezviazujte svoje brušká. (Opaskom?) Ak tak budete robiť, môže sa dieťatko vo vašom brušku nesprávne pretočiť a zadusiť.

Nekúpte sa nahá

Podľa stredovekých doktorov hady vo verejných vodách zanechávali svoje semeno, ktoré vás mohlo oplodniť. No a kto by už len chcel čakať dieťatko s hadom?

Pozor na tehotenstvo so zvieraťom

Na záver ešte jedno zvieracie varovanie. Doktor Paré poznal mnoho žien, ktoré porodili poločloveka - polozviera. Zapríčinené to bolo najmä sodómiou, ateizmom a vôľou "zhora". Takže bacha i na to! Tak aj vám sa ten stredovek nezdá ako práve najpríjemnejšie miesto na vynosenie bábätka bez toho, aby ste sa báli, kto (alebo skôr čo) sa vám to vlastne narodí? Napíšte nám do komentárov, aký výrok vás pobavil najviac :-)